Pentru ca exista o multime de stiluri si culori diferite de astfel de usi, va vom  oferi cateva sugestii de a alege o usa de exterior.

Importanta usii de la intrare

Care este primul lucru pe care cineva il vede cand vine la tine acasa? Usa de la intrare. Toata lumea va trece pragul acestei usi pentru a intra in locuinta ta. Este important sa va asigurati ca ea este robusta si eleganta, asa cum sunt usile de la Kulttur.

Inlocuirea usii de la intrare poate schimba mult in bine aspectul exteriorului casei dvs, lucru deosebit de important pentru potentialii cumparatori si pentru vecini. Usa de la intrare trebuie sa fie rezistenta la orice fel de vreme. Totodata, ea trebuie sa va ofere siguranta ca dvs. si familia dvs. puteti sta linistiti oricand in casa fara sa va fie teama ca un posibil infractor ar putea forta si deschide usa.

Usa de la intrare este, de asemenea, sansa de a va exprima stilul personal in ceea ce priveste designul exterior al casei. Este indicat sa iesiti in fata locuintei pentru a avea o imagine de ansamblu, atunci cand alegeti o noua usa de exterior.

Materialele

Cand vorbim despre stilul usii de exterior, trebuie sa o alegeti tinand cont, in primul rand, de materialul din care este facuta. Indiferent daca faceti usa la comanda sau luati una de la producator, timpul, banii si materialele sunt aspecte care trebuie luate in considerare, la fel ca si in cazul unor usi de interior.

Lemn

Lemnul este unul dintre cele mai comune materiale pentru usile exterioare. Cel mai des, usile din lemn masiv sunt realizate din stejar, brad, pin, cires, nuc, mahon si artar. Usile din lemn sunt atragatoare din punct de vedere vizual si solide, dar nu uitati ca va trebui sa aplicati  un strat nou de lac sau vopsea la fiecare doi ani.

Fibra de sticla

Usile din fibra de sticla sunt rezistente la deformare si indoire. Daca locuiti intr-un climat umed, atunci fibra de sticla este o alegere potrivita pentru casa dvs. Deoarece este mai putin predispusa la deformare, aceasta usa are nevoie de mai putina intretinere decat multe alte tipuri de usi.

Otel

Usile din otel sunt, de obicei, acoperite cu un strat subtire de otel care este vopsit intr-o varietate de culori. Se crede ca sunt cele mai rezistente usi, dar, de fapt, sunt la fel de rezistente ca cele de lemn masiv sau fibra de sticla. Ele nu ar trebui sa fie folosite pe partea unei case care este expusa mult timp la soare pentru ca risca sa se infierbante. In acest caz, vopseaua va incepe sa se cojeasca.