Pentru că Soup Maker-ele Morphy Richards sunt create pentru a fi dispozitivele ideale de pregătire a supei zilei, făcute în casă, și pentru că este o perioadă de post pentru mulți români, ne-am gândit că s-ar potrivi perfect o rețetă de supă cremă cu fasole neagră și roșii coapte. 

În funcție de model, produsele de tip Soup Maker oferă funcții speciale pentru a răspunde diferitelor nevoi de a găti supa – de la formatul Compact, cu două porții, până la aparatele cu o capacitate extinsă, de patru porții, și funcționalități-cheie precum sotare, cântărire, menținere caldă, reîncălzire, pauză sau timer. 

Pentru această supă cremă, noi am ales să gătim cu Soup Maker Total Control 501020, modelul care costă 799 de lei și oferă un nivel ridicat de confort prin cele nouă funcții speciale. Funcția Smart Response Technology a aparatului te ajută să pregătești cu ușurință supe delicioase în cantități potrivite – pentru două, trei sau patru serviri, evitând risipa de mâncare. Aparatul are un ecran touchscreen ușor de folosit care permite selectarea numărului de porții și consistența acestora. 

Datorită funcțiilor de încălzire și păstrare a supei calde, Soup Maker-ul Total Control asigură o supă delicioasă, adaptată programului fiecăruia. Acest aparat de 1,6L este ușor de folosit și ușor de curățat cu funcția de pre-spălare (Pre-clean). Noi ne-am convins de asta. În plus, cu vasul detașabil din inox am finalizat rapid procesul de curățare cât ai zice supă!

Supă de fasole neagră și roșii 

Ce trebuie să ai la îndemână ca să pregătești o supă delicioasă de cu fasole neagră și roșii coapte?

Lăsăm mai jos ingredientele:

  • Ceapă roșie tocată:  2 bucăți
  • Usturoi zdrobit: 3 căței 
  • Piper iute: 2 lingurițe
  • Oregano: 1 linguriță 
  • Roșii coapte: 12  buc.
  • Fasole neagră gătită (sau din conservă): 700 g 
  • Bază de legume: 750ml (până la nivelul maxim indicat în aparat)
  • Suc de lămâie

Apoi, după ce ai totul pregătit, adaugă toate ingredientele în soup maker și selectează funcția SMOOTH.

Servește cu plăcere 4 porții sau păstrează pentru mai târziu, pentru că ele pot fi încălzite rapid, datorită funcțiilor de încălzire și păstrare a supei calde. 

Iar dacă vrei să mănânci chiar acum, toarnă direct în boluri și servește cu multă poftă!

Sfaturi pentru rezultate delicioase cu Soup Maker-ul

Este ușor să adaptezi orice rețetă de supă pe care obișnuiești să o pregătești în modul clasic. Trebuie să ții cont de câteva elemente pentru o supă aburindă, numai bună de savurat:

1. Taie legumele în bucățele 

2. Pune legumele tocate în aparat până la nivelul minimum.

3. Adaugă carne (în funcție de preferințe și poftă) doar prefiartă

4. Condimentează după gust

5. Adaugă apă sau bază de legume/ de pui pentru un gust mai intens până la nivelul maxim al aparatului indicat și în interiorul Soup Maker-ului.

6. Selectează funcția Chunky pentru supe clare cu bucăți de ingrediente

7. Selectează funcția Smooth pentru supe creme 

8. Ai la dispoziție funcția de blend pentru pasare manuală suplimentară.

9. Funcția Juice este destinată smoothie-urilor.

Pentru inspirație, aparatul vine cu un set de rețete special create, iar mai multe idei de supa zilei sunt disponibile în secțiunea de inspirație din site-ul companiei