Scutul nostru de protecție împotriva Covid-19 este format din mască, spălat pe mâini regulat și distanțare socială.

Însă, toate aceste măsuri au și un revers al medaliei, putând sensibiliza pielea. Astfel, apar imperfecțiuni precum: piele uscată, cu scuame, coșuri, inrosiri ale pielii. 

Purtatul pe termen lung al măștii afectează sănătatea tenului, căci sub masca se creează efectul de seră, cauzat de recircularea respirației și de o insuficientă oxigenare a pielii. Pielea își pierde din strălucire, devine ternă, porii se dilată și acumulează mai multe toxine. Circulația sanguină este viciată, astfel că se blochează producția de noi celule de colagen și elastina, responsabile cu frumusețea și sănătatea tenului.

Cum să îți protejezi tenul când porți masca de protecție?

Că să îți protejezi tenul în perioada pandemiei, este necesar să aplici câteva trucuri:

Nu mai folosi machiaj, nici măcar ruj, pentru a nu încarcă porii și a nu murdari masca de protecție, căci astfel favorizezi formarea de bacterii și toxine.

Nu mestecă gumă mentolată, căci această afectează tenul, în condițiile în care sub mască aerul respirat este recirculat

Înainte și după purtarea măștii este necesară spălarea fetei cu geluri blânde, potrivite tipului tău de ten. 

Evită să aplici soluții tip scrub la nivelul tenului, produse parfumate și care conțîn alcool

Folosește zilnic o crema hidratantă, în funcție de tipul tău de ten.

Dacă ți se irită tenul, folosește un produs regenerator, precum emulsia hidroprotectoare cu aloe vera și extract de măceșe No+Vello.

Evită mediile umede, pentru a nu agrava starea tenului expus la purtarea măștii de protecție timp îndelungat

Chiar dacă ai probleme grave cu tenul, evită să iei crème cu corticoizi, care îți pot face mai mult rău decât bine. Eventual, apelează la un medic dermatolog pentru un plan de tratament blând cu tenul.

Curată-ți tenul în profunzime, cel puțin o dată pe lună. Specialiștii clinicilor Nomasvello recomandă curățarea în profunzime Proskin, care elimină impuritățile de la nivelul porilor, celulele moarte și excesul de sebum. Acest tratament este o alternativă non-invazivă, nedureroasă și rapidă la extracțiile faciale clasice și este indicat pentru toate tipurile de piele. Curățarea facială se realizează in centrele Nomasvello cu ultrasunete și energie galvanică și durează doar 20 minute. În primele 10 minute se folosesc ultrasunetele pentru a scoate la suprafață pielii toate impuritățile și, ulterior, acestea se elimina prin 5 minute de energie galvanică. În plus, se închid porii și se stimulează producția de noi celule de colagen și elastina, pentru regenerarea pielii. Tratamentul se încheie printr-un masaj facial blând cu  loțiune revitalizantă cu vitamina C, pigmenți de luminozitate și antioxidanți, care protejează pielea de factorii nocivi din mediu și îi conferă strălucire și vitalitate.

Dacă vrei să afli detalii despre ce tip de ten ai și cu ce imperfecțiuni te confrunți, poți face o vizită oricărui centru Nomasvello, căci acestea oferă gratuit o diagnoză facială Woodlamp și un plan de tratament personalizat.


Frumusețea se îngrijește, chiar și în vreme de pandemie!