Separați jobul de viața personală

Aveți grijă să nu transformați locul de muncă în spațiul vostru personal sau invers. Stabilirea unor limite este absolut necesară atunci când sunteți aproape tot timpul împreună. Dacă amesteci sarcinile de serviciu cu treburile de acasă pot apărea tot felul de disensiuni. De pildă, certurile în privința afacerilor pot duce la cele de acasă, iar disensiunile din planul personal pot continua la locul de muncă. Chiar și dacă aveți un business de familie, cu sediul în propria voastră casă, luați în calcul înființarea unei întreprinderi individuale și creați o zonă în locuință care să fie dedicată doar afacerilor.

Definiți-vă responsabilitățile

Nu vă așteptați ca fiecare dintre voi să acorde 50% în afacere tot timpul. Deși aveți o cotă egală în ceea ce privește acțiunile firmei, sunteți două persoane complet diferite, care nu au aceleași atitudini. În momente diferite, o persoană va oferi și va munci mai mult decât cealaltă. Prin urmare, încercați să vă consultați asupra tuturor lucrurilor, dar respectați-vă rolurile în firmă. Dacă unul se ocupă de contabilitate și partea financiară, celălalt poate lucra pe partea de producție și promovare.

Acceptați că opiniile voastre sunt diferite

Atunci când lucrezi cu partenerul de viață, pe lângă faptul că încerci să construiești o familie, vei pune și bazele unei afaceri. Este absolut normal să existe momente în care să nu fiți de acord unul cu părerile celuilalt. Însă, trebuie să vă acceptați opiniile și punctele de vedere diferite asupra anumitor situații pentru că, dacă veți fi într-un permanent conflict, business-ul vostru nu va avansa, iar relația personală se va degrada. Mai mult, dacă aveți și angajați, aceștia vor fi prinși la mijloc în luptele de orgolii dintre voi.

Respectați-vă

Atât la birou cât și acasă, trebuie să partenerul este cel mai bun în ceea ce face. Încercați să vă înțelegeți reciproc punctele slabe și punctele forte atunci când vine vorba de muncă și să fiți conștienți de faptul că într-o relație de cuplu nu ai nevoie de aceleași abilități și aptitudini ca în afaceri. Este posibil ca partenerul tău de viață să fie foarte organizat și atent cu treburile casnice, dar să nu reușească să facă același lucru și la serviciu. Vorbiți deschis și cu multă compasiune despre competențele sau slăbiciunile voastre astfel încât să puteți face strategii care să vă aducă rezultate optime în plan personal și profesional.

Separați echipamentele de lucru

Este absolut normal să folosiți același birou, fax sau aparat pentru copierea documentelor. Totuși, există o mulțime de alte obiecte pe care trebuie să le dețineți fiecare dintre voi ca să nu existe probleme. De pildă, telefonul sau calculatorul sunt obiecte pe care nu le puteți împărți. Încercați să creați spații distincte unde să vă așezați lucrurile care vă aparțin. În acest fel, nu va exista riscul să amestecați documente importante sau să le pierdeți pentru că fiecare va acționa în zona alocată.

Nu subestimați importanța comunicări

Odată ce ați decis să mergeți împreună pe același drum, atât profesional cât și personal, trebuie să înțelegeți că toate aspectele legate de viața voastră trebuie discutate împreună. Este o provocare majoră să comunici constant cu aceeași persoană, însă cheia succesului o reprezintă conversațiile deschise cu cel de lângă tine și înțelegerea perspectivei partenerului de viață. În mod sigur, o discuție sinceră conduce întotdeauna la găsirea unei soluții reciproc avantajoase.

Amintiți-vă întotdeauna că formați o echipă, dar nu lăsați problemele din cuplu să vă afecteze business-ul și nici neajunsurile de la job să aibă un impact negativ asupra relației voastre personale. Cu puțin efort și mult exercițiu veți reuși să obțineți echilibrul mult dorit și rezultate înfloritoare pe ambele planuri!