Bumbacul este un material cu respirabilitate mare

Bumbacul este un material pur, natural, ceea ce înseamnă că țesătura va avea respirabilitate mare. Cum temperatura corpului se schimbă pe măsură ce adormi, este important ca setul de lenjerii de pat să absoarbă temperatura corpului și să îi permită acestuia să nu transpire. Pe lângă faptul că sunt răcoroase vara, aceste lenjerii de pat din bumbac păstrează si căldura corpului iarna. Materialele sintetice nu absorb căldura așa de bine și te vei înfierbânta prea tare.

Bumbacul este moale și confortabil

Nu este un sentiment mai bun decât acela de a te strecura la culcare în lenjerii de pat din bumbac, moi și curate. Dacă ai piele sensibilă și încerci să eviți iritarea în timpul somnului, cu atât mai mult ar trebui să optați pentru lenjerii pat din bumbac. Acesta este hipoalergenic în mod natural și nu este asociat cu alergii, iritații sau mâncărimi.

Bumbacul este mai rezistent

Pe lângă faptul că beneficiezi de un somn îmbunătățit, dacă optezi pentru lenjerii de pat din bumbac, te vei bucura de ele pentru mai mult timp. Deși este tentant să cumperi lenjerii pat mai ieftine, dacă investești în lenjerii de pat din bumbac de calitate, vei salva mult mai mulți bani. De asemenea, bumbacul este mai ușor de întreținut și nu este foarte pretențios. Lenjeria de pat albă poate fi pusă la spălat cu clor sau înălbitor. Le puteți spăla chiar și de la 60 de grade în sus, pentru a le dezinfecta. Nu aveți nevoie de detergenți pretențioși și scumpi. Aceste lenjerii de pat din bumbac se curăță foarte bine cu orice tip de detergent clasic.

Tipuri de bumbac pentru lenjerii de pat

Bumbacul clasic este cel mai cultivat bumbac din lume. Fibrele sale nu sunt la fel de lungi ca cele ale bumbacului egiptean sau a celui Pima, deci nu este la fel de moale. Majoritatea tipurilor de lenjerii de pat din bumbac, dacă nu este specificat, sunt fabricate din acest tip de bumbac.

Bumbacul egiptean este cea mai luxoasă alternativă de bumbac pentru lenjerii de pat. Este crescut, bineînțeles, în Egipt, unde climatul este cald și uscat. Este foarte moale și rezultă în lenjerii pat de cea mai înaltă calitate. Bumbacul egiptean are fibre foarte lungi.

Bumbacul Pima este recunoscut pentru cât de moale este. Are fibre medii spre lungi, ideale pentru lenjerii de pat. Este în principal crescut în sud-vestul Statelor Unite ale Americii. Mai putem întâlni termenul de Supima care este un trademark pentru fibrele și materialul realizat 100% din bumbac Pima crescut în America.

MicroCotton este un alt trademark pentru un fir de bumbac foarte fin, dezvoltat în India. Este un material foarte durabil, realizat din fibre lungi de bumbac, foarte moale și bun absorbant.
Bumbacul organic reprezintă cam 1-2% din producția globală de bumbac. Bumbacul organic provine din plante nemodificate genetic și asupra cărora nu s-au utilizat chimicale sintetice precum fertilizatori sau pesticide. Acest lucru este obligatoriu pentru ca bumbacul să primească certificarea de bumbac organic. Producția sa ar trebui să încurajeze, de asemenea, și biodiversitatea și ciclurile biologice. Aceste lenjerii din bumbac organic sunt perfecte pentru persoanele cu piele sensibilă, copii și bebeluși. Sunt moi și rezistente și au o calitate foarte bună.