iPhone SE 2 este o continuare, fiind varianta din 2020 a iPhone SE din 2016. La fel ca predecesorul său, iPhone SE 2020 este cel mai accesibil telefon al Apple. Compania a preluat corpul iPhone 8, a amestecat în interiorul caracteristici ale iPhone 11 Pro și l-a lansat ca fiind cel mai ieftin iPhone pe care îl poți cumpăra în acest moment, la un preț care pornește de la numai 2.200 lei. Spre comparație, iPhone 8, deși a fost lansat în 2017, se vinde în continuare pe anumite site-uri mult mai scump de atât.

Design

Dacă vei scoate din cutie iPhone SE 2 și îl vei pune lângă iPhone 11 Pro Max, nu-ți va veni să crezi ce diferență de dimensiune există între cele două. iPhone SE 2 se simte o variantă în miniatură lângă fiara de Pro Max.

Și, deși această dimensiune mică nu este pentru cei care vizionează o mulțime de filme sau YouTube pe telefoane sau chiar editează instantanee sau joacă ore și ore de jocuri, se simte bine să folosești un telefon care nu-ți scapă din mână și la care poți ajunge la toate tastele.

Cu toate acestea, designul rămâne cel mai mare dezavantaj, deoarece arată la fel ca iPhone 6 din 2014, cu margini groase și late care înconjoară ecranul, colțuri rotunjite, buton de pornire TouchID și spate de sticlă.

Însă la fel ca la iPhone 8, există un rating IP67 pentru rezistența la apă și o lipsă a unui jack de 3,5 mm pentru căști.

Display

Deși display-ul lui iPhone SE 2 este de numai 4,7 inci, calitatea ecranelor LCD pe care Apple le-a folosit în iPhone-urile sale a fost întotdeauna excepțională. Chiar dacă rezoluția este destul de scăzută, ecranul arată clar și detaliat în toate tipurile de situații.

Ecranul este, totuși, extrem de mic, ceea ce pentru unii utilizatori poate fi un dezavantaj.

Performanță

Deși s-ar putea să arate ca un telefon din 2016, iPhone SE 2 vine cu performanța unui telefon din 2020. La fel ca iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2 are procesorul A13 Bionic extrem de capabil. Acesta este cel mai rapid procesor existent și îl poți găsi pe un telefon care costă puțin peste 2.000 de lei, ceea ce este extrem de impresionant. Există, de asemenea, conform aplicației de benchmarking Geekbench, 3 GB RAM.

Alături de gestionarea cu ușurință a oricărui joc din App Store sau Apple Arcade, acest procesor ar trebui să asigure performanță rapidă timp de câțiva ani de zile, ceea ce pur și simplu nu vei obține cu telefoane Android la prețuri similare.

Există și alte componente interne moderne, cum ar fi WiFi 6 și Bluetooth 5.
5G nu este inclus, în mod evident, și, dacă vrei acest telefon pe termen lung, probabil că ți-ai fi dorit să fie inclus.

TouchID bazat pe amprente este disponibil pe iPhone SE 2 și este mai rapid ca niciodată. Senzorul deja rapid asociat cu procesorul A13 oferă o experiență de deblocare care ar putea să nu fie la fel de simplă ca FaceID, prezent pe multe iPhone-uri, dar este mult mai rapidă.

Cameră

IPhone SE 2 face fotografii fantastice la lumina zilei, dintre care multe sunt practic imposibil de diferențiat de cele realizate cu iPhone 11 Pro. Dacă ai avut orice alt iPhone dinainte de iPhone XR, vei observa diferențe uriașe în bine, în special în ceea ce privește gama dinamică și precizia imaginilor.

Senzorul unic de 12 megapixeli cu obiectiv f / 1.8 este similar din punct de vedere al specificațiilor cu iPhone 8, ceea ce suferează că multe dintre îmbunătățiri provin direct de la procesorul A13 Bionic.

Imaginile în situații bine iluminate, cum ar fi peisajele, portretele și imaginile de zi în general sunt excelente, similare unor poze făcute cu dispozitive mult mai scumpe.

În schimb, performanța la lumină slabă este mai puțin impresionantă. În comparație cu ceva de genul Pixel 3a (disponibil la un preț similar), iPhone SE 2 produce fotografii dezamăgitoare lipsite de lumină atunci când iluminarea este slabă. Imaginile sunt zgomotoase, lipsesc detaliile și nu există un mod de noapte dedicat. Cu toate acestea, imaginile rămân mult mai bune decât majoritatea opțiunilor la acest preț.

Înregistrarea video este cea mai bună comparativ cu orice alt telefon la acest preț și este superioară celor mai scumpe telefoane Android.

Baterie

Apple susține că bateria iPhone SE 2 va rezista cam aceeași durată de timp ca un iPhone 8, adică până la finalul zilei. Dacă te joci perioade lungi de timp, însă, bateria scade foarte repede. Cu siguranță, acesta nu este un telefon de la care să te aștepți să reziste până a doua zi.