Îți lași părul desfăcut la plajă

Razele puternice ale soarelui, precum și apa sărată din mare sau substanțele cu care este tratată apa din piscină sunt principalii inimici de care trebuie să-ți ferești părul pe timp de vară. Sub influența acestora, părul tău se va decolora, se va usca și îți va pierde din strălucire. Prin urmare, atunci când stai la plajă prinde-ți părul într-o coadă de cal, în coc sau împletește-l.

Pont util:

Protejează-l cu ajutorul unei pălării sau a unei șepci!

Speli părul mult prea des

E foarte adevărat că transpirația în exces cu care ne confruntăm din cauza temperaturilor crescute ne-ar putea determina să ne spălăm părul mai des vara. Nu este nimic în neregulă cu acest lucru, dar nu trebuie să exagerezi. În mod normal, se recomandă ca părul să fie spălat de 2-3 ori pe săptămână, tocmai pentru ca spălatul frecvent poate produce dezechilibre la nivelul secreției de sebum.

Pont util:

Folosește un șampon uscat, care te va ajuta să dai refresh coafurii tale fără niciun pic de efort!

Folosești placa de păr pe părul umed

Dacă greșelile pe care le-am enumerat până acum nu sunt chiar atât de grave, folosirea plăcii de îndreptat părul pe părul umed poate fi fatală…pentru podoaba ta capilară! Acesta este un sfat de care ar trebui să ții cont indiferent de anotimp: nu utiliza niciodată placa până ce părul nu este complet uscat. În caz contrar, te vei alege cu un păr degradat, uscat, fără nicio șansă de regenerare.

Pont util:

Alege o placă de păr profesională, care oferă protecție și strălucire firelor de păr!

Uiți de balsamul de păr

În sezonul cald, părul tău poate avea foarte mult de suferit dacă nu este îngrijit așa cum trebuie. E foarte important ca, mai ales vara, când podoaba capilară este predispusă la uscare excesivă din cauza soarelui, să urmezi o rutină strictă. Astfel, sub nicio formă nu uita de balsamul de păr, aplicat dupa fiecare șamponare.
Pont util:

Lasă balsamul să acționeze pe lungimea părului timp de 10-15 minute, după care clătește!

Îți vopsești părul în exces

Vopsirea părului reprezintă o modalitate prin care poți avea un păr mai strălucitor, într-o culoare pe care ți-o dorești. Pe de altă parte, însă, această operațiune implică și foarte multe efecte negative asupra părului. În urma vopsirii realizate incorect sau prea frecvent, firele vor deveni mai casante, mai uscate, iar părul va căpăta un aspect inestetic.

Pont util:

Vopsește-ți părul la un salon profesional, pentru rezultate fabuloase!