Dincolo de ideea de bază că machiajul în timpul interviului nu ar trebui să fie puternic sau „distractiv”, ce altceva functionează și ce nu? Poți purta ruj roșu la un interviu? Dar codițe de pisică? Sunt genele false o idee bună?

Indiferent dacă job-ul la care aplici implică interacțiunea cu publicul sau nu, iată câteva insight-uri despre ce tipuri de machiaj poți purta la un interviu:

1. Potrivește machiajul cu tonul pielii

Această femeie poartă un luciu de buze nud, bronz ușor și fard de ochi trandafiriu. Dacă ai tenul palid ar fi indicat să eviți roșeața aprinsă, iar dacă tonul pielii este mai adânc ar fi de dorit să se evite rujul roz aprins sau fardul de culoare bej deschis.

Nu uita! Obiectivul tău este să folosești machiajul în avantajul tău și să creezi o prezența cât mai plăcută, nu să ieși în evidență în mod negativ.

2. Fii pregătită împotriva fardului țipător

“Interviurile de angajare pot fi stresante atât pentru ține, cât și pentru cei cu care le vei susține și care au trecut de multe ori prin experiențe nenumărate” – Oana manager Trust Studio.

Dacă știi că ești predispusă la înroșirea fetei atunci când ești emoționată sau în momente de tensiune, poți anticipa astfel de situații și ar fi recomandat să alegi un fard de o nuanță moale, nude și să optezi pentru un bronz pur sau un iluminator. Dacă acest aspect chiar îți crează îngrijorare atunci ar fi bine să iei în considerare aplicarea unui fard verde nuanțat înainte de machiaj.

3. Evită folosirea genelor false

Deși genele false te pot face să pari mai concentrată și cu ochii mari, păstrează-le pentru petrecerea cu colegii din teambuilding a companiei, sau pentru timpul liber și nu pentru interviu. Worst case scenario: Imaginează-ți că în timpul interviului ți se desprind genele false!

Ia în considerare că în timpul interviului nu trebuie să te îngrijorezi prea mult cu privire la aspect, ci să te concentezi pe răspunsul la întrebări. Totuși, mai degrabă decât falsuri, alegi un strat de rimel negru, impermeabil, care nu pune probleme în cazul traspiratiei sau a unei ploi neprevăzute

4. Evită mascara „grea”

Acestea fiind spuse, nu exagera cu rimelul pentru că vei sfârși cu genele prea încărcate de rimel.

Cu siguranță vrei să ai un aspect profesionist, nu ca și cum ai fi ajuns acasă după o noapte agitată la club cu cele mai bune prietene.

În cazul machiajului pentru interviu, mai puțin machiaj este mult, mult mai mult.

Chiar dacă nu știi exact cum să te machiezi pentru a face o impresie cât mai bună, nu uită că există interviuri cum sunt cele de angajări videochat în care pregătirea profesională poate însemna chiar și cursuri de machiaj. Așadar, fii naturală și restul vine de la sine!

5. Ia în considerare luciul de buze natural

Dacă obișnuiești să folosești ruj sau luciu de buze, păstrează nuanța aplicată într-un ton rezonabil de culoare, cât mai natural apropiat de cea a buzelor tale.

Ai grijă la luciu: nu dorești să arate lipicios, să se murdărească sau să se usuce și să apară reziduuri albe urâte. Un luciu de buze subțire, hidratant sau chiar un balsam de buze este o alegere sigură.

6. Fii elegantă cu rujul rosu

Buzele roșii sunt clasice și, în același timp, pline de farmec, dar poate nu pentru interviu. Rujul roșu nu este un „NU”, dar este un tip de make up de abordat cu grijă.

Când poate funcționa? Dacă prin restul aspectului tău imaginea este subevaluată printr-o rochie complet neagră și o combinație de pantofi și un machiaj minimalist pentru ochi, s-ar putea să reușești de culorile prea atrăgătoare prin natură lor. Însă rujul trebuie să fie aplicat cu grijă. Buzele goale, naturale ar fi o varianta mai bună decât un ruj de calitate slabă care pătează și probabil că nu dorești să îți faci griji dacă ti s-a șters rujul de pe buze, s-a luat pe dinți sau în privința urmelor de ruj de pe paharul cu apă în timpul interviului.

7. Uită de fardul țipător de pe pleoape

Uită de fardul de pleoape cu combinații de culori „extravagante”. Dacă alegi să porți un fard de ochi, nu ar trebui să fie mai mult decât că într-o zi obișnuită de muncă. Vei dori să poți stabili un contact vizual ferm și încrezător în timp ce răspunzi la întrebări, iar atenția intervievatorului tău ar trebui să fie asupra răspunsurilor tale în sine, nu asupra machiajului tău puternic al ochilor.

Acestea fiind spuse, alege tonuri cât mai naturale și când alegi un tip anume de make up folosește puține nuanțe, mai deschise, ușor luminoscente pentru o imagine a unei persoane deschise și comunicative.