Cât de des se curăță o haină de iarnă

Curățați hainele de zi cu zi de cel puțin două ori pe sezon. Pentru paltoanele de ocazie specială, curățați-le o dată înainte de a le depozita, în afara sezonului.

Cum se curăță hainele de lână

Lâna este o fibră naturală filată din părul oilor sau caprelor. Deși lâna țesută și tricotată se poate spăla manual sau în ciclul ușor al mașinii, folosind apă rece și o spălare ușoară, aproape toate hainele de lână ar trebui curățate la uscat. Acest lucru se datorează faptului că producătorul trebuie să utilizeze interfețe și căptușeli pentru a obține forma structurată a hainelor de lână personalizate, iar aceste țesături interioare nu sunt lavabile. Probabil se vor dizolva sau vor deveni deformate în apă. În plus, hainele de lână pot fi, de asemenea, căptușite cu țesături care nu sunt lavabile.

Pentru cele mai bune rezultate, duceți-vă haina de lână la o curățătorie profesională. Cu toate acestea, dacă haina dvs. trebuie doar să fie împrospătată sau curățată la fața locului, puteți utiliza un kit de curățare chimică la domiciliu.

Cum se curăță gecile și vestele din puf

Multe geci de damă și veste din puf sunt ușoare și incredibil de călduroase. Secretul succesului lor este păstrarea pufului curat, uscat și pufos. Chiar dacă probabil ați auzit povești de dezastru despre umezeală, o geacă de damă de puf poate fi spălată și uscată cu succes acasă. Citiți întotdeauna eticheta de îngrijire pentru a vă asigura că materialul exterior, care poate fi o fibră naturală sau sintetică, este lavabil.

Rezolvați petele

Tratați orice petă vizibilă urmând instrucțiunile pentru tipul de pată.

Încărcați mașina de spălat

Încărcați geaca într-o mașină de spălat cu sarcină frontală sau într-o mașină de spălat cu sarcină superioară de înaltă eficiență fără un agitator central.

Adăugați detergent

Adăugați un detergent formulat special pentru puf și spălați cu apă rece sau caldă.

Uscați la căldură redusă

Așezați haina într-un uscător, la temperatură mică. Adăugați bile de uscător de lână pentru a ajuta puful pe măsură ce se usucă. În timpul ciclului de uscare, opriți uscătorul și masați haina cu mâinile pentru a ajuta la ruperea oricăror bucăți de puf.

Lăsați-o să se usuce

Îndepărtați învelișul încă ușor umed și atârnați-o pentru a termina uscarea completă la aer.

Cum se curăță hainele și hainele din stofă

Stofa este o țesătură de înaltă tehnologie, ușoară, care oferă o căldură incredibilă. Unele tipuri pot chiar să elimine transpirația pentru a vă menține uscat în timpul activităților extenuante – de aceea este bine să curățați în mod regulat îmbrăcămintea din stofă.

Rezolvați petele

Tratați orice petă vizibilă urmând instrucțiunile pentru tipul de pată.

Sortați rufele

Stofa poate fi un magnet pentru părul de animale de companie și scame, așa că asigurați-vă că evitați spălarea cu haine care produc scame. Urmați toate sfaturile pentru reducerea și îndepărtarea scamelor din rufe.

Selectați ciclul mașinii de spălat

Utilizați un detergent de rufe obișnuit. Spălați în apă rece sau caldă în timpul ciclului de presare permanent, care are o clătire rece și nu se rotește excesiv de repede, deoarece poate crea cute.

Uscați

Uscarea la aer este cea mai bună pentru stofă, dar puteți încerca să uscați la căldură scăzută. Îndepărtați îmbrăcămintea cât este încă ușor umedă. Nu uscați niciodată la temperatură mare.
Cum se curăță hainele din blană artificială
Cheia pentru îngrijirea hainelor de blană este să citiți eticheta de îngrijire. Blana este aproape întotdeauna o fibră sintetică lavabilă, dar căptușelile interioare și componentele structurale ale stratului pot să nu fie lavabile. Cea mai bună alegere pentru spălarea oricărui tip de articol de blană este spălarea de mână.

Nu puneți niciodată blana artificială într-un uscător de rufe, deoarece căldura ridicată poate topi fibrele și le poate face să se contopească și să se întunece. Odată ce acest lucru se întâmplă, este foarte greu de inversat daunele.