De multe ori, lipsa unei informări potrivite poate conduce la alegeri care stau în calea stilului nostru de viață. În acest fel, iau naștere obiceiuri sau idei preconcepute care ne limitează zi de zi. În cazul femeilor, zilele delicate ale lunii reprezintă un subiect, de multe ori, jenant, greu de discutat. Un studiu realizat în martie 2017[1] arată că 40% dintre femeile din România consideră că menstruația este încă un subiect tabu, despre care se jenează să vorbească, dar totuși 76% dintre ele consideră că toate femeile ar trebui să aibă acces la educație despre menstruație și igienă feminină. Acelasi studiu ne arată că doar o treime dintre femei au avut parte de o discuție cu mama despre menstruație înainte de pubertate, în timp ce 20% au aflat ce este menstruația abia atunci când au experimentat-o pentru prima dată.

Lipsa de informare poate conduce la unele obiceiuri restrictive, cum ar fi  opțiunea de a pune vată peste absorbant, deși absorbantul Always a fost creat pentru a funcționa singur, fără vată deasupra, oferind protecție și siguranță, indiferent de stilul de viață. Ca un aliat de încredere, Always protejează împotriva scurgerilor de până la 5 ori mai bine decât absorbantul cu vată deasupra, astfel încât femeile pot fi cât de active își doresc și își pot trăi viața la adevăratul lor potențial, fără obiceiuri care le limitează libertatea.

Cum putem să ne asigurăm că deciziile noastre nu stau în calea stilului de viață pe care ni-l dorim? Simplu!

Pasul 1: Informează-te! Înainte de a lua o decizie, asigură-te că ai toate informațiile necesare! Accesul nelimitat la informație ne ajută să fim la curent cu ultimele descoperiri, lucru care contribuie semnificativ la un stil de viață în care să se reflecte toate dorințele noastre.

Pasul 2: Identifică toate riscurile! Fie că este vorba despre o schimbare radicală a tunsorii sau despre renovarea apartamentului, este important să ai în minte toate situațiile riscante care pot să intervină. În acest fel, obstacolele vor fi mai ușor de depășit, iar tu vei fi pregătită în caz de orice.

Acum, luarea deciziilor nu va mai duce la nașterea unor obiceiuri restrictive care să stea în calea stilului de viață pe care ni-l dorim. Prin educație și informare putem evita situații incomode care nu se potrivesc cu dorințele și aspirațiile noastre. Este timpul să preluăm controlul și să ne asigurăm că obiceiurile limitative nu fac parte din viața noastră de zi cu zi.

[1] Sursă: Studiu calitativ realizat de Exact CC prin chestionar online, pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de femei care au menstruație, cu vârste între 18-45 de ani, din mediul urban mare, mediu și mic, în 58 de orașe din România, în luna martie 2017.