Nu există un singur tip de ceasuri de damă, motiv pentru care merită să ne alcătuim o mică colecție de două până la trei modele. Cu toate acestea, există câteva tendințe ce pot fi identificate în industria ceasurilor pentru femei.

Funcția de deasupra formei: funcțiile sunt din nou la modă

Când vine vorba de ceasurile pentru femei, prioritatea este întotdeauna designul ceasului. Ele preferă funcții sau complicații utile, cum ar fi data. Orice funcție suplimentară a ceasurilor – care se adaugă clasicelor ore, minute și secunde – reprezintă o complicație. Cu toate acestea, în ultimii ani a existat o revoluție tăcută în ceasurile pentru femei iar din ce în ce mai mulți furnizori au început să răspundă cererii tot mai mari de complicații de înaltă calitate la ceasurile pentru femei.

Cu cât au mai multe complicații, cu atât ne uităm la ceasuri ca la accesorii complexe, instrumente care ne pot susține în activități sportive sau outdoor, dar și ca la adevărate bijuterii a căror frumusețe constă chiar în suma și armonizarea complicațiilor.

Ceas de marcă de lux vs. ceas de modă

Deoarece ceasurile pentru femei sunt reduse în mare parte doar la aspectul lor, există unele branduri de modă și îmbrăcăminte care își vând ceasurile în principal prin design. Desigur, granițele dintre ceasurile de lux și ceasurile de modă nu mai sunt la fel de clare ca pe vremuri.

Multe branduri și-au lansat propriile colecții de ceasuri. Cel mai important lucru aici sunt calitățile interioare: multe mărci au început să treacă de la mișcări de cuarț la mișcări mecanice, în timp ce unele mărci de lux oferă ceasuri de damă exclusiv cu mișcări de cuarț. Cu toate acestea, întreținerea, service-ul și garanția unui ceas reprezintă, de asemenea, costuri extra, astfel încât prețurile mărcilor de lux le pot depăși în continuare pe cel al brandurilor de modă.

Ce este important atunci când cumpărați un ceas de damă?

Fie că sunt ceasuri de modă, bijuterii de vis sau ceasuri casual, dacă doriți să cumpărați un ceas de lux pentru femei, există câteva lucruri de luat în considerare.

Mai întâi, măsurați lățimea încheieturii mâinii pentru a vă da seama de ce diametru puteți purta. Dimensiunile clasice ale ceasurilor pentru femei variază de obicei de la 28 mm la 33 mm, tendința mergând spre diametre mai mari de până la 38 mm. Cadranele pătrate sunt adesea preferate.

În plus, ar trebui să acordați atenție funcționalității brățării. Dacă doriți să purtați ceasul vara, ar trebui (în plus) să cumpărați o brățară din oțel inoxidabil sau o curea Nato.

Adaptabilitate

Multe femei nu știu că multe ceasuri vintage din anii 50 și 60 pot fi acum purtate și ca ceasuri pentru femei. La acea vreme, carcasa a fost aleasă pentru a fi de o dimensiune mai mică, motiv pentru care sunt foarte potrivite și pentru încheieturile mai mici.

Complicații

Conform tendințelor pentru femei, accentul pus pe complicații se îndreaptă spre funcționalitate, dar ceasurile cu faze lunare sunt încă la o cerere deosebit de mare. Majoritatea ceasurilor de lux cu complicații se află în segmentul de preț mai mare, dar dacă vă uitați la ceasurile uzate, veți găsi și modele accesibile.

Asortabilitate

Aflați ce materiale și, în special, ce tip de nuanțe sunt cele mai potrivite pentru garderoba dvs. și luați în considerare care ceas se potrivește cel mai bine în colecția dvs. de bijuterii.

Poate fi o luptă serioasă să asortați un ceas la tipul de piele, dar aurul roz oferă un compromis bun. Cu nuanța sa moale și caldă, aurul roz măguleste practic orice ton de piele. Fie că aveți pistrui, piele deschisă sau măslinie – cu ceasuri din aur roz nu mai trebuie să faceți compromisuri. Există, de asemenea, modele care amestecă aurul roz cu un alt material și, prin urmare, pot fi combinate în și mai multe feluri.