Și, dacă nu ai mai organizat înainte un barbeque party nu trebuie să te îngrijorezi; noi îți spunem în articolul de astăzi tot ce ai nevoie să afli pentru a fi o gazdă excepțională fără prea mult efort!

Întreabă-ți amicii care sunt preferințele lor culinare 

Poate ai în gașcă și prieteni noi sau poate nu ai acordat până acum atenție preferințelor culinare ale companionilor tăi – ei bine, în oricare dintre aceste situații sfatul nostru este să te informezi în legătură cu acest subiect. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să îi întrebi direct ce le-ar plăcea să mănânce atunci când vin în vizită. Aceeași metodă o poți folosi și pentru a stabili meniul de băuturi și, dacă este cazul, și pe cel de deserturi. 

Optează pentru produse ușor de preparat 

Indiferent că ai sau nu ”antrenament” în pregătirea grătarelor, sfatul nostru este să optezi pentru produse ușor de gătit prin această tehnică. Acesta este, de fapt, unul dintre secretele unui barbeque party reușit, pe care nu ar trebui să-l omiți. Poți alege, de exemplu, burgeri și semipreparate din carne cu ajutorul cărora vei scurta timpul de gătire – câștigi, astfel, ocazia de a petrece mai mult timp la masă, alături de invitații tăi. Pieptul de pui, cârnăciorii, fripturile gata asezonate sunt și ele alegeri foarte inspirate. 

Asigură-te că ai la îndemână tot ce este nevoie pentru grătar

Pentru a evita eventualele pericole cauzate de foc, dar și pentru ca pregătirea grătarului să se desfășoare cât mai rapid și mai facil, asigură-te că ai la îndemână instrumentele și accesoriile necesare. Iată ce obiecte nu ar trebui să-ți lipsească:

  • O sticlă cu apă;
  • Perie pentru grătar;
  • Lemne și cărbuni;
  • Clești pentru carne;
  • Furculițe pentru friptură;
  • Farfurii sau tăvi (din inox, de preferat cu capac);
  • Folie alimentară din aluminiu;
  • Prosoape de bucătărie;
  • Opțional, poți folosi un șorț și mănuși de bucătărie. 

Ocupă-te de toate detaliile din ziua petrecerii 

Pentru a-ți organiza timpul cât mai bine, fă cumpărăturile necesare cu o zi înainte, și și pregătește marinada pentru carne. Astfel, te poți ocupa de restul detaliilor în orele premergătoare party-ului. Acum este momentul să te ocupi de decorațiuni, dar și de aranjarea meselor și a scaunelor astfel încât fumul grătarului să nu-i deranjeze pe oaspeți. De asemenea, nu uita de veselă și de tăcâmuri; poți opta atât pentru cele clasice, dar și pentru cele de unică folosință, confecționate din plastic sau din carton. 

Ai pus la punct meniul, ai creat un set-up corespunzător, așadar tot ce mai rămâne de făcut este să creezi și un playlist potrivit unei astfel de ocazii. Dacă tu și prietenii tăi preferați mai degrabă să socializați, poți obține o atmosferă propice alegând muzică ambientală, de lounge. Pregătește totuși și piese mai alerte pentru momentele în care petrecerea va deveni incendiară!

Sursa foto: shutterstock.com