Articolele din piele naturală vor fi întotdeauna la modă, sunt mai elegante și extrem de rezistente. Indiferent că vorbim despre pantofi eleganți de damă, jachete, genți sau alte accesorii, atunci când sunt din piele naturală durata de viață este mult mai îndelungată față de articolele din piele ecologică. 

Pielea ecologică se folosește ca înlocuitor al pielii naturale, dar nu este la fel de rezistentă. Se uzează foarte repede și nu face față purtărilor îndelungate sau loviturilor. Are un preț mult mai mic atunci când nu este de brand, accesibil oricui, sau foarte mare atunci când încălțămintea este vândută sub numele unui brand recunoscut. Încălțămintea din piele naturală este mult mai rezistentă, putând fi purtată ani la rând fără să se deterioreze dacă este îngrijită corespunzător. Cu toate acestea, mulți producători din industria textilelor au reușit să imite perfect pielea naturală, fapt pentru care multe persoane nu reușesc să facă diferențe între materialele de fabricație. 

IATĂ CUM POȚI DEOSEBI ÎNCĂLȚĂMINTEA DIN PIELE NATURALĂ DE CEA ARTIFICIALĂ

  • Pantofii din piele naturală au un miros atipic, spre deosebire de cei din material ecologic care de multe ori prind mirosul locului în care au fost depozitați sau au miros de plastic.
  • Pielea naturală absoarbe apa spre deosebire de cea ecologică. Prin urmare, e suficient să picuri câțiva stropi de apă pe material pentru a-ți da seama dacă încălțămintea este din piele naturală sau nu.
  • La atingere, încălțămintea din piele naturală este mai caldă față de cea din piele artificială. 
  • Eticheta produsului indică materialul de fabricație. Spre exemplu, o pereche de pantofi eleganți de damă din piele naturală va avea pe etichetă simbolul grafic aferent produselor din piele naturală. 

Simbolurile materialelor de fabricație 

Eticheta incaltaminte din piele naturala - urbanshoes.ro
  • La palpare, pielea naturală este mai dură spre deosebire de pielea ecologică, dar și mai groasă.
  • Prin îndoire pielea naturală formează riduri care revin la forma inițială imediat după ce se îndreaptă încălțămintea. Acest lucru nu este valabil și în cazul papucilor din piele ecologică. 

Poate fi dificil de multe ori să distingi pielea naturală de pielea ecologică, dar dacă cunoști aspectele de mai sus îți poți da seama mai ușor din ce material sunt pantofii pe care dorești să îi achiziționezi. Pentru siguranță poți alege încălțămintea de damă de la UrbanShoes. Raportul preț – calitate este unul foarte bun, net superior încălțărilor din piele artificială. În plus, pantofii din piele naturală sunt mult mai confortabili, nu se deformează odată cu trecerea timpului și se pliază foarte bine cu diverse ținute vestimentare.