Atunci când vine vorba despre hainele de calitate pentru copii, lucrurile sunt ceva mai dificile. Cei mici debordează de energie, sunt într-o creștere continuă și au o piele destul de sensibilă. Tocmai de aceea, trebuie să ai grijă la calitatea hainelor pe care le alegi.

Care sunt elementele care decid calitatea hainelor pentru copii?

  • Cusăturile. Acestea trebuie să fie foarte bine realizate, în așa fel încât să facă față tuturor solicitărilor pe care cei mici le aplică asupra elementelor textile;
  • Materialele. Optează întotdeauna pentru materiale confortabile, care le permit copiilor să alerge, să urce și să se așeze corespunzător. De asemenea, caută materiale rezistente care să reziste șocurilor fizice, precum căzăturile;
  • Modul în care sunt colorate. Asigură-te că textilele sunt vopsite cu soluții cât mai naturale, care nu pot pune în pericol sănătatea prichindeilor;
  • Mărimea. Deși pare tentant să achiziționezi haine mai mari, care să le fie bune copiilor cât mai mult timp, este bine să alegi produse care să nu le limiteze capacitatea de mișcare.

Colecția de primăvară de la Lamajole.ro respectă toate criteriile de calitate 

Unul dintre magazinele de unde poți cumpăra haine de copii de foarte bună calitate este Lamajole.ro. Acesta este un agregator  de branduri de încredere, în care vei găși doar haine de calitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Branduri precum H&M, Zara, Mango sau Hugo Boss sunt prezente cu fiecare colecție nouă și pot oferi atât elegantă, cât și confort tuturor celor care le poartă. 

Hainele pentru copii respectă și ele toate criteriile de calitate și sunt mereu la modă. Printre motivele pentru care Lamajole merită toată atenția se numără și următoarele:

Hainele sunt atent verificate, în așa fel încât să nu aibă niciun fel de defect;

Se optează întotdeauna pentru cele mai noi colecții, în așa fel încât fiecare piesă vestimentară să fie la modă;

Hainele pot fi probate în magazinele fizice de la Lamajole, în așa fel încât să te asiguri că prichindelul tău este 100% confortabil. În cazul în care diversitatea mare de produse trezește nehotărârea, există consultanți de styling care pot ajuta.

Ce trebuie să urmărești atunci când achiziționezi haine pentru copii?

1. Optează pentru confort, în detrimentul stilului. Este adevărat că moda copiilor este în concordanță cu moda adulților, iar hainele destinate celor mici pe care le găsești în comerț sunt bine ancorate în prezent. Atunci când cumperi o piesă vestimentară pentru micuțul tău însă, gândește-te la energia pe care acesta trebuie să o consume. Un copil aleargă, sare și se joacă aproape oriunde s-ar află. Dacă este în aer liber, în timpul anotimpurilor calde, doză de energie este cu atât mai mare. Hainele pe care le poartă trebuie să îi ofere libertatea de a se mișca în voie și să fie cât se poate de rezistente.

2. Alege hainele împreună cu cel mic. Lasă copilul să poarte exact acele haine care îi plac, indiferent că sunt sau nu sunt la modă. Este important să se simtă bine în pielea lui și în vestimentația pe care și-o alege singur. Alegerea hainelor poate să fie un pas important pentru viitor, când va face diverse alte alegeri.

3. Nu uita de accesorii! Accesoriile pot fi extrem de importante în outfitul unui copil. Ochelarii de soare, o mică brățărică sau o eșarfă îl pot transformă pe prichindel într-un fashion icon.

4. Ține cont de vârstă! Hainele pentru bebeluși pot fi total diferite de hainele pentru copiii care au deja 10-11 ani. Cei din urmă știu ce își doresc și pot emite anumite pretenții privind stilul pieselor vestimentare pe care le poartă.

5. Analizează eticheta! Asigură-te că hainele pe care le alegi sunt de bună calitate, realizate din materiale cât mai naturale și colorate cu soluții care nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea copiilor.

6. Alege haine ușor de îmbrăcat și dezbrăcat! Copiii nu au răbdare, motiv pentru care este bine să alegi haine pe care să le îmbrace și să le dezbrace ușor. Cu cât sunt mai simple, cu atât este mai bine.

7. Evită hainele cu nasturi sau alte elemente mici ce pot fi înghițite. Una dintre modalitățile în care copiii fac cunoștință cu lumea din jur este prin intermediul gurii. La 2, 3 sau 4 ani, copilul pune gură pe absolut orice. Este bine să stea cât mai departe de piesele de dimensiuni reduse, pe care le poate înghiți, iar nasturii sunt astfel de piese.

8. Asigură-te că hainele pot fi spălate la temperaturi ridicate, în așa fel încât toate particulele periculoase să fie îndepărtate. Cu succes.