Indiferent de cât de mult dorești să investești într-un astfel de accesoriu, este bine să ții cont de câteva detalii, în așa fel încât atunci când îl porți să obții totul de la el.

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont la alegerea colierului?

1. Forma feței. Dacă ai fața rotundă este bine să eviți colierele cu cercuri mari, care accentuează foarte tare forma fetei. Cel mai bine este să alegi un colier lung, care formează un V în adâncimea decolteului. Dacă, în schimb, ai fața pătrată, trebuie să alegi un colier cu formă neregulată, care poate fi aproape de gât. Pentru o față lungă, cele mai potrivite coliere sunt cele rotunde.

2. Forma decolteului. În general, trebuie să porți colierul în funcție de outfitul pe care îl alegi. Pentru un decolteu la baza gâtului trebuie să porți un colier în stil collar sau un colier masiv. Dacă ai un decolteu în formă de V, cele mai bune coliere sunt cele mai lungi, care ajung pe linia decolteului.

3. Culoare. Colierele pot avea o gamă foarte largă de culori, în funcție de metalul sau pietrele din care sunt realizate. Dacă vrei să evidențiezi decolteul, este bine să te orientezi spre un colier cât mai colorat, eventual cu forme inedite. Colierele cu pietre prețioase mari și colorate sunt foarte atractive într-un outfit în care decolteul este vedetă iar hainele sunt cât se poate de simple. Dacă, în schimb, vrei să evidențiezi o piesă vestimentară, colierul trebuie să fie un accesoriu discret.

4. Perioada zilei. Contează foarte mult și perioada zilei în care alegi să porți colierul. Pentru evenimentele de zi, pentru birou sau pentru întâlnirile de afaceri, colierele discrete sunt cele mai potrivite. Acestea pot avea mini pandantive, însă într-o singură culoare.  Pentru evenimentele de seară, poți alege coliere sofisticate, cu pietre prețioase în culori puternice. În general, colierele de seară trebuie să fie asortate cu sandale cu toc, o geantă plic și o rochie cât mai simplă și elegantă.

Ce tipuri de coliere poti găsi pe piață?

În ceea ce privește materialele din care sunt realizate, culorile și formele, opțiunile sunt nelimitate. În general, colierele sunt diferențiate în funcție de lungime:

  • Collar – între 30 și 33 de centimetri. Sunt piese simple care se poată pe gât;
  • Chocker – Între 36 și 40 de centimetri. Sunt poziționate la baza gâtului și scot în evidență decolteul sau umerii goi;
  • Princess – între 43 și 50 de cm. Sunt coliere așezate pe claviculă sau ușor sub ea. Sunt cele mai populare, deoarece se potrivesc tuturor tipurilor de ținute;
  • Matinee – 50-60 cm. Sunt coliere lungi, ideale pentru persoanele cu bustul generos. Sunt potrivite pentru ținuta office.
  • Opera – 70 – 86 cm. Sunt coliere care se poartă peste rochie sau peste bluză.
  • Rope – 90 -114 cm. Sunt coliere care pot ajunge până la talie. De regulă sunt foarte elegante și sunt potrivite persoanelor înalte.