Instalează-ți un fotoliu confortabil

Așa cum  scaunul de birou trebuie să-l alegi cu grijă, și fotoliul pe care te vei relaxa după orele petrecute la muncă trebuie să îndeplinească toate condițiile de confort. Acesta poate fi din piele sau dintr-o țesătură moale și plăcută la atingere, iar dacă optezi pentru un model cu funcție de masaj, cu atât mai bine. Instalează-l într-un colț mai liniștit al casei, unde poți citi sau îți poți savura cafeaua în liniște. În loc de fotoliu, și un scaun cu balansoar se potrivește foarte bine pentru un astfel de spațiu.

Decorează în culori calde

Numeroase studii au demonstrat faptul că nuanțele calde au o influență benefică asupra stării psihice, inducând o stare de bine și de liniște. Așadar, dacă vrei să scapi de stres, e musai ca micul tău colț de relaxare să fie decorat în culori calde. Totuși, sunt de evitat nuanțele foarte puternice precum roșul, portocaliul și galbenul, care induc o stare de agitație, spre deosebire de albastru verde sau bej, care au un efect relaxant.

Nu aglomera spațiul cu lucruri inutile

Spațiul pe care îl ai la dispoziție este oricum limitat, astfel că nu trebuie să îl dotezi decât cu obiectele strict necesare pentru a te ajuta să te relaxezi. Un spațiu prea încărcat creează o senzație de sufocare și disconfort, iar în acest caz, evident că nu mai poate fi vorba de o relaxare totală. Ideal ar fi ca decorațiunile folosite să  aibă și un rol practic, așa cum ar fi un coș în care să-ți ții cărțile de citit.

Cum să asiguri iluminatul

Pe timpul zilei, ar fi bine ca spațiul de relaxare să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. De aceea, e indicat să îl amenajezi în apropierea unei ferestre mari sau pe balcon, pentru a beneficia cât mai mult de lumina zilei.

Seara, vei avea nevoie de o sursă de iluminat, iar în acest caz, cea mai potrivită este lumina caldă. O lampă cu abajur, unul sau mai multe felinare, spoturile sau ghirlandele cu leduri reprezintă cele mai potrivite surse de iluminare pentru un spațiu de relaxare.

De asemenea, poți lua în considerare și varianta utilizării de lumânări parfumate, care creează o atmosferă cu totul specială.

Întinde un covor pufos

Confortul este cuvântul de ordine într-un spațiu de relaxare, iar acesta include și materialele folosite pentru a acoperi pardoseala. Un covor moale și pufos este accesoriul ideal pentru zona de relaxare, întrucât, pe lângă senzația plăcută pe care o oferă la atingere, dă spațiului și un aer de căldură și confort.

Dacă locuiești la casă și ai la dispoziție o curte sau o grădină, îți poți amenaja aici spațiul de relaxare, care îți oferă mai multe oportunități. Este necesară amenajarea unei terase pe care să instalezi o canapea confortabilă, o măsuță și alte piese de mobilier pentru exterior. Tot aici, poți amplasa un șezlong pe care să te bucuri de soare, dar și un hamac în care să lenevești la umbră.

Amenajarea unui astfel de spațiu necesită însă o investiție mai mare, reprezentată de costurile pentru ridicarea terasei, însă te vei convinge în cel mai scurt timp că a meritat toți banii.

Sursa foto: pixabay.com