Note fresh

Majoritatea parfumurilor cu aromă fresh au note de citrice, apă sau note verzi. Acest lucru înseamnă că sunt parfumuri proaspete și vibrante și aduc aminte de mirosul plantelor, al ploii, al oceanelor sau a citricelor. De obicei, pentru aceste parfumuri se folosesc lămâie, mandarine, bergamotă, note marine, ceai verde, busuioc și levănțică.

 • Aqua di Parma, Colonia Futura – acest parfum este foarte fresh, cu note de citrice. Are 99% ingrediente de origine naturală. Este perfect pentru vară. Notele de vârf sunt de bergamotă, grapefruit, lămâie și piper roz. Notele de mijloc sunt de salvie și levănțică, iar notele de bază sunt de vetiver.
 • Zen, Shiseido – inspirat de minimalism și energie, acesta este un parfum condimentat, cu o aromă fructată, aromată. Primele note de portocală și pară sunt urmate de note de piele și patchouli. Acest parfum dulce, fresh, zen este printre cele mai căutate parfumuri bărbați.
 • Pomegranate Noir, Jo Malone Lodon – după numele său, ne putem aștepta ca acest parfum să fie fresh-fructat. Este surprinzător cum notele de zmeură, prune și rodie sunt persistente și senzuale. Notele de piper roz și lemn îi oferă acestui parfum o aromă condimentată.
 • Neroli Portofino, Tom Ford – dacă ești în căutarea unor parfumuri bărbătești intense, acest parfum fresh, citric poate fi alegerea potrivită pentru tine. Notele de bergamotă și lămâie se îmbină perfect cu notele de neroli și floare de portocal, fiind echilibrate de notele de ambra și mosc alb.

Note florale

Parfumurile de barbati cu note florale variază de la cele simple, delicate, până la arome mult mai complexe și intense. Sunt cele mai populare arome de parfumuri și nu te-ai aștepta neapărat să le întâlnești în parfumuri bărbați. Cu toate acestea, orice parfum care are o aromă dulce, florală face parte din această categorie. Pot fi întâlnite note de trandafir, iasomie, crini sau bujori.

 • Vert Malachite, Armani/Prive – este un parfum dulce din flori albe pe care trebuie să îl încerci dacă iubești florile. Cu note de portocale amare, crin, iasomie și ylang-ylang, are un miros cu adevărat unic și special.
 • Boy, Chanel – cu note de lavandă, geranium, grapefruit și floare de portocal, acesta face parte din categoria de parfumuri bărbați florale. Este un parfum gender-fluid, ce îmbină foarte placut notele florale cu note de mosc alb și lemn de santal.
 • Gucci Guilty – un parfum bogat, bazat tot pe note de trandafir, este subtil dar intens. Notele de flori de portocal, lavandă, neroli, patchouli și lemn de cedru se îmbină foarte bine cu piperul roz.

Note orientale

De obicei, aceste parfumuri bărbați au o aromă ușor dulce, dar condimentată. Este o categorie de parfumuri bărbați ceva mai luxoasă, variind de la note oriental-florale și până la note oriental-lemnoase.

 • Oud & Bergamot, Jo Malone London – inspirat din tradițiile Orientului Mijlociu, este un parfum oriental-lemnos, dar fresh. Este un parfum hipnotizant ce combină oud, cu bergamotă, lămâie și cedru.
 • Rive d’Ambre, Tom Ford – acest parfum îmbină un mix de citrice cu ambra. Se pot simți note de bergamotă, prune, wisteria, lemn de cedru și vetiver. Este inspirat din tradiția asiatică de a oferi citrice, considerate talismane pentru noroc, ca și cadouri.
 • Labdanum 18, Le Labo – un parfum enigmatic, sensual, dar surprinzător de discret. Are note condimentate, piele și vanilie, fiind un parfum complex.

Note lemnoase

La fel de întâlnite ca și arome în parfumuri bărbați, notele lemnoase sunt calde, cu o aromă captivantă și misterioasă. Aceste arome sunt utilizate cu precădere în after-shave-uri. Puteți întâlni note de lemn de cedru, lemn de santal, vetiver, ambra. Sunt genul de parfumuri bărbați potrivite pentru a fi purtate seara.

 • 1 Million Intense, Paco Rabanne – este un parfum foarte popular, având o aromă puternic lemnoasă. Este complex, dar clasic, având câteva note orientale în compoziție. Notele de bază de piele, rădăcină de iris, patchouli și lemn de santal oferă aroma lemnoasă a acestui parfum.
 • Oud Wood, Tom Ford – inspirat din elementele naturii, acest parfum de la Tom Ford este un clasic. Este mult mai sofisticat și complex față de alte parfumuri bărbați cu note lemnoase. Include note de lemn de santal, patchouli, oud, dar și de vanilie.
 • Gentlemen Only, Givenchy – un parfum fresh, dar lemnos, este un parfum mult mai relaxat, ce poate fi purtat pe timpul zilei. Notele de vârf sunt de cardamom, ienupăr și ghimbir. Notele de mijloc sunt de cedru și mesteacăn, iar notele de bază sunt de lemn de santal și ambroxan.