Pe cât de avantajoasă este pielea naturală, pe atât de multe bătăi de cap ne poate provoca uneori. Din punct de vedere al flexibilității, pielea naturală nu se prezintă la fel de bine precum alte materiale, fiind mai degrabă un material rigid. Prin urmare, șansele de a achiziționa o pereche de pantofi din piele naturală care să ne strângă sunt destul de mari.

Totuși, există anumite trucuri la care putem apela pentru a lărgi pantofii din piele naturală, iar în acest articol Botinelli, un producător de încălțăminte din piele naturală foarte apreciat pentru calitatea produselor sale, îți va prezenta câteva sfaturi eficiente pentru lărgirea pantofilor din piele:

Folosește-te de temperaturile scăzute

Poate că sună ca o glumă, însă este un sfat foarte practic de care te-ai putea folosi și atunci când pantofii din piele naturală te strâng. Ce trebuie să faci? Ei bine, folosește două pungi cu apă pe care trebuie să le introduci în interiorul pantofilor. 

Mai apoi, pune pantofii în congelator, iar atunci când apa din pungi va îngheța, pantofii din piele vor fi lărgiți. Încearcă și tu acest truc și sigur nu vei fi dezamăgită de rezultat!

La fel de utile pot fi și temperaturile ridicate

Te poți folosi nu numai de gheață pentru a-ți lărgi pantofii din piele naturală, ci la fel de utilă s-ar putea dovedi a fi și apa fierbinte. Practic, tot ce trebuie să faci este să torni puțină apă fierbinte în vârful pantofului precum și în zona călcâiului. Poartă apoi pantofii câteva ore iar mai apoi aceștia vor deveni mult mai comozi.

Asigură-te că pantofii tăi din piele nu sunt lipiți, ci cusuți, astfel încât să nu riști desprinderea acestora, în cazul în care au fost lipiți.

Șosetele umede pot lărgi pantofii din piele naturală

Ai mai putea încerca să porți șosete umede, fără ca acestea să aibă apă în exces, iar mai apoi să încalți pantofii din piele naturală. Poartă-i prin casă iar astfel spațiul din interiorul acestora ar putea deveni mai generos.

Mai apoi, introdu ziare mototolite în interiorul pantofilor, pentru ca aceștia să își păstreze spațiul câștigat în urma acestui truc.

Există soluții special concepute pentru lărgirea pantofilor

Știai că în comerț există soluții special concepute pentru lărgirea pantofilor? Dacă metodele de mai sus nu te prea încântă și nu ai vrea să îți pui pantofii în congelator și nici să folosești apă fierbinte, atunci ai putea avea în vedere folosirea unei astfel de soluții. Există spray-uri care promit lărgirea pantofilor din piele naturale pe care le-ai putea încerca.

Ai putea obține astfel rezultatul dorit cu un minim de efort.

Acestea sunt trucurile pe care le poți folosi atunci când pantofii din piele naturală te strâng. Iar dacă toate eforturile tale sunt în zadar, ai putea avea în vedere oferta de pantofi din piele Botinelli de pe Tocmania.ro. Alege mărimea potrivită pentru tine și iar confortul nu îți va lipsi.