Gama este foarte largă. Există o varietate de țesături tradiționale de bumbac, in, mătase, vâscoză, precum și altele noi – cânepă și bambus. În acest articol îți vom arăta cum să alegi cea mai bună țesătură pentru rochii de vară, astfel încât mai târziu să nu fii dezamăgită de selecție.

Scopul achiziției

Fiecare femeie vrea să își găsească noua rochie perfectă de vară. Revistele de modă încep încă din primăvară să publice imagini și modele de rochii pentru sezonul estival.
Înainte de a merge la magazin, este necesar să decizi cu ce scop vei folosi rochia: pentru muncă sau pentru distracție. Unde o vei purta: la birou sau pe plajă.

Compoziția și proprietățile materialului

În continuare vom discuta despre avantajele diferitelor materiale pentru rochii de vară. Principala cerință este că rochia trebuie să fie ușor de îngrijit, adică să poată fi spălată frecvent și să arate frumos.

Dacă te îmbraci pentru muncă, cel mai bine este să alegi un material care conține fibre sintetice – este mai greu de încrețit și își menține forma mai bine. Țesăturile complet naturale sunt mai puțin durabile și mai puțin practice. Cu toate acestea, oferă o senzație de confort.

Cea mai bună opțiune – țesături naturale cu 15% țesături sintetice.

Adesea compoziția țesăturii cuprinde fibre de elastan. În acest caz, este necesar să știm că în câțiva ani acestea vor fi distruse și materialul își va pierde aspectul și proprietățile originale.
Tricoturile sunt ideale pentru majoritatea stilurilor, dar când sunt umede se usucă mult mai greu decât omologii lor din alte materiale.

Cea mai bună țesătură pentru rochii de vară

1. Bumbac

Țesătura de bumbac este cunoscută în mod tradițional ca o țesătură de vară. Acest lucru nu este surprinzător – este ușor de curățat, are un aspect și o atingere plăcute și se usucă rapid.
Bogăția culorilor și a modelelor este uimitoare. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, având în vedere diversitatea de modele, este necesar să se elimini acele opțiuni de culoare care nu se potrivesc cu culoarea ochilor, a părului și a pielii.

Țesătura de bumbac pentru rochiile de vară este împărțită în mai multe grupuri. Acestea includ poplin, bumbac, satin, șifon, batistă și altele. Ele diferă prin densitate.

2. In

Al doilea cel mai popular material pentru rochii de vară este inul. Inul natural este foarte șifonat, așa că multora s-ar putea să nu le placă. Această țesătură este foarte higroscopică, oferă o senzație de confort și neutralizează electricitatea statică.

3. Mătase

Mătase este probabil cea mai bună țesătură pentru rochii de vară, dar acest material este doar al treilea în clasamentul popularității. Acest lucru se datorează costului ridicat al mătăsii naturale.
Gama de țesături din mătase este incredibil de mare. Mătasea de stejar sau mătasea Toussaint este ideală pentru țesături dense, merge la rochii de vară pentru birou. Țesătura din mătase jacquard are mai puțin volum. Este potrivită pentru o teacă de rochie, dar nu pentru folosirea de zi cu zi și pentru ocazii speciale.

4. Vâscoză

Vâscoza se referă la fibrele chimice naturale. A nu se confunda cu produsele sintetice! Vâscoza este fabricată din lemn, care este zdrobit, fermentat și combinat cu adeziv. Rezultatul este o țesătură care seamănă cu bumbacul. Vâscoza este o țesătură ușoară minunată pentru rochii de vară. Se caracterizează prin bogăția culorilor, curge ca mătasea și este moale ca bumbacul. Vâscoza este predispusă la contracție, precum și bumbacul.

5. Bambus

Pentru noutăți, textilele potrivite de vară includ acum și țesăturile din fibre de bambus. Proprietățile textilelor din bambus seamănă cu lâna, dar cu un luciu mătăsos. Această fibră chimică de vâscoză are proprietăți antimicrobiene, ceea ce este un bun atu pentru îmbrăcămintea de vară.
Țesătura de bambus este puternic șifonată, dar este foarte absorbantă și durabilă. Din bambus se ppot face rochii grozave pentru munca de zi cu zi și îmbrăcăminte de purtat casual. Cel mai adesea sunt realizate în alb și negru.