Cum arată ceasul unei femei

Ceasurile clasice pentru femei au dimensiuni mai mici decât cele ale bărbaților. Designul este adesea mai puțin axat pe funcții tehnice, ci mai mult pe finețe și eleganță. În plus, culorile utilizate pentru ceasuri damă sunt mai diverse.

Poți întâlni frecvent diamante sau alte pietre care vor crea un aspect mai prețios.

Regulile de bază ale modei de ceasuri damă

Majoritatea regulilor de modă care se aplică bărbaților și ceasurilor se aplică în mod egal și femeilor. Cureaua nu trebuie să se potrivească prea strâns și nici să fie prea slăbită. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință utilizând o curea de piele reglabilă sau una ajustabilă din metal.

În mod tradițional, ceasurile pentru femei sunt purtate și pe brațul stâng. Cu toate acestea, dacă te simți mai confortabil cu cealaltă parte, nu îți face griji, nu comiți o crimă de modă cu asta.

Mișcarea

Nu prea multe doamne sunt interesate de specificațiile tehnice ale unui ceas. Cu toate acestea, este important să înțelegem că mișcarea este inima unui ceas. Fără o mișcare bună, ceasul nu va funcționa corect.

Nu există nicio îndoială că mișcările elvețiene sunt încă cele mai bune. Când vine vorba de tipul de mișcare, poți lua în considerare între un ceas de damă mecanice sau un ceas cu cuarț.

Un ceas mecanic poate fi interesant, având în vedere nivelul înalt de măiestrie și calitatea premium a detaliilor tehnice. Cu toate acestea, acest tip de mișcare necesită mai multe eforturi de întreținere. Dacă este mișcare manuală, va trebui să îți amintești să reglezi ceasul. Dacă ceasul este cu mișcare automată, trebuie să îl porți des sau să folosești un dispozitiv care îl mișcă pentru a asigura acuratețea ceasului.

În caz contrar, un ceas cu cuarț poate fi o alegere inteligentă. Alimentate cu baterie, ceasurile cu cuarț sunt mai precise și mai puțin costisitoare decât ceasurile mecanice. Cu acest tip de mișcare, trebuie să schimbi bateria doar după 2-3 ani, pe baza instrucțiunilor producătorului sau când bateria a devenit slabă.

Cadranul

Pentru o femeie, dimensiunea cadranului nu trebuie să fie prea mare, dar evident trebuie să se potrivească cu dimensiunea încheieturii. Majoritatea femeilor preferă ceasurile cu diametrul cadranului de 34-38 mm.
Un alt element esențial pe care ar trebui să îl iei în considerare este sticla. Există trei tipuri de cristale de ceas, dar cristalul de safir este, fără îndoială, cea mai bună alegere.

Cureaua

Există multe tipuri de curele de ceasuri damă din care poți alege. Cu toate acestea, din moment ce femeile preferă în general diferite ținute, ți-am sugera fie să ai câteva ceasuri, fie să ai curele interschimbabile pentru a se potrivi tuturor situațiilor.

Dacă ești interesată să ai ceasuri damă cu brățări, cel mai bine ar fi să alegi materialul brățării să fie același cu cel al carcasei.

Curelele din piele pot fi, de asemenea, o alegere elegantă. Culoarea curelelor din piele pentru ceasurile tale ar trebui să se potrivească cu celelalte elemente din ținută. De exemplu, dacă ai o geantă de piele neagră sau tocuri negre, fără îndoială ar trebui să alegi o curea de piele neagră pentru ceas.

Potrivește ceasul cu ocazia

Casual

Aici poți alege în mod liber ceea ce îți place. Ceasuri damă cu o curea de piele drăguță și o față ușoară simplă se vor potrivi cu majoritatea ținutelor casual și de birou.

Formal

În situații formale, ceasul unei femei ar trebui să arate aproape ca o brățară fină. Ceasurile pentru acele ocazii ar trebui să aibă o curea subțire și o față mică și simplă. Adaosuri frumoase sunt niște bijuterii și o curea metalică pentru a o face mai strălucitoare.

Sport

Dacă vrei să utilizezi ceasul în timpul antrenamentelor intensive sau să îl porți pe plajă, ar trebui să iei în considerare cumpărarea unuia cu o curea de siliciu sau cauciuc. Acest lucru nu este doar mai confortabil, dar, în plus, va face ceasul să dureze mai mult.

Mai puțin este mai mult

Toată lumea știe că „păstrează lucrurile simple” este regula de aur când vine vorba de accesorii. De aceea, fii atentă ce altceva mai porți în timp ce porți ceasul. Orice brățară suplimentară va arăta prea mult și ar putea fi deranjantă.

Potrivește ceasul cu tonul pielii

Conceptul de nuanțe ale pielii calde și reci este universal și răspândit în lumea modei. Mai ales, dacă porți o curea de ceas de metal, acest lucru devine important. Dacă ai o piele în tonuri calde, alege ceasuri damă aurii și, dacă ai o piele în nuanțe reci, alege culori argintii.

Găsește-ți propriul stil

Există diferite tipuri de stiluri atunci când vine vorba de ceasuri de dama. Dacă îți place aspectul feminin și elegant, încearcă câteva modele florale. În cazul în care vrei să faci o declarație de modă, un ceas bărbătesc poate atrage atenția.