Consumul în mod regulat de boabe de cafea verde  are o mulțime de beneficii: îmbunătățește organismul și îl ajută să funcționeze în parametrii normali, întărește sistemul imunitar, ajută metabolismul și una dintre cele mai importante calități este că luptă împotriva kilogramelor în plus. Cantitatea ridicată de antioxidanți pe care o conțin boabele de cafea verde ajută în dietele de slăbit, iar acidul clorogenic este și el un ajutor atunci când vine vorba despre pierderea în greutate.

Cafeaua verde este cunoscuta și pentru îmbunătățirea sănătății inimii, dar și a activității mentale si, de asemenea, un remediu natural atunci când vine vorba despre arderea caloriilor într-un ritm alert.

Cum este recomandat să bei cafeaua verde pentru a te bucura de rezultatele ei. Cafeaua verde se găsește atât în varianta boabe, cât și în varianta măcinată și ambele se prepară cu apă fierbinte.

În cazul cafelei măcinate se pregătește normal, în aceeași zi. În cazul cafelei boabe, se lasă peste noapte boabele în apă, iar apa se folosește a doua zi pentru pregătirea cafelei.

Din punct de vedere al consumului se recomanda urmatoarele:

Consumă prima ceașcă de cafea verde dimineața, înainte cu aproximativ 30 de minute de micul dejun și nu după ce ai mâncat, pentru a te asigura că își va face efectul după masă. A doua ceașcă înainte cu aproximativ 30 de minute de prânz, iar a treia ceașcă până la ora 18:00.

Consumul de cafea înainte de masă, va scădea și apetitul și în felul acesta nu vei mai mânca mai mult decât corpul tău are nevoie. Dacă o bei mai târziu, îți poate tulbura somnul datorită cantității de cafeină pe care o are în compoziție.

Pentru a te bucura de rezultate și, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate, este indicat să nu folosești îndulcitori, zahăr ori miere. Cafeaua se bea cât mai simplă, în ceea ce privește zahărul. Pentru a nu te plictisi de gust, poți încerca să adaugi în cafea arome precum ghimbir, mentă, scorțișoară,. Poți cumpăra direct cafea verde boabe cu arome, fără să mai fii nevoit să îi adaugi separat.