Accesoriile fac parte dintr-o categorie specială, în acest sens. Pentru că implică o atenție la detalii deosebită, dar și pentru că ne permit să ne exprimăm în fel și chip. Iată ce spun accesoriile tale despre caracterul și individualitatea ta:

Ceasul

Persoanele care poartă ceas transmit că sunt persoane de încredere, punctuale, care își respectă promisiunile. Totodată, purtarea ceasului indică și o oarecare rezistență la tehnologie, dar și înclinație către moda accesoriilor premium. Un ceas clasic te poate încadra în zona conservatoare, pe când un smartwatch ar putea spune despre tine fie că ești la curent cu cele mai noi gadgeturi, fie că ai pasiuni în sprijinul căruia ar putea veni acesta, cum ar fi mersul pe jos sau joggingul.

Ochelarii de soare

Toți purtăm ochelari de soare, e drept, dar nu toți purtăm același model. Orice femeie are în garderobă cel puțin o pereche de ochelari de soare dama, dar forma acestora și cromatica aleasă pot transmite un mesaj. De exemplu, o pereche de ochelari cat eye pot sugera feminitate, înclinație către moda retro, dar și încredere deplină în forțele proprii, mai ales dacă au ramele colorate. În cazul bărbaților, o pereche de ochelari de soare Ray Ban indică o personalitate puternică, un simț estetic care tinde către zona clasică și evergreen, dar și o forță interioară incontestabilă.

Pălăria, șapca și alte accesorii pentru acoperirea capului

O pălărie cu boruri largi va fi întotdeauna romantică, visătoare și chiar extravagantă. O canotieră, în schimb, poate să denote o sensibilitate aparte, dar și dragoste de mare și de nisipuri aurii. Șepcile și cozoroacele sunt purtate cu precădere de către persoanele active, cărora le place să își petreacă timpul liber în natură, desfășurând diferite activități în antiteză cu sedentarismul. Un turban poate trăda o persoană extrovertită, care nu se teme de atenția celor din jur și care apreciază, totodată, cultura orientală.

Curelele

Porți curele subțiri, care să îți marcheze delicat talia, atunci când ești îmbrăcată cu rochiile preferate? Delicatețea ar putea fi unul dintre atuurile tale principale. Dacă ești mai degrabă în filmul curelelor simple, din piele, cu forme conservatoare, care se potrivesc perfect cu orice pereche de jeans, te numeri printre persoanele care apreciază din plin confortul. O curea lată sau chiar un brâu pot spune că îți dorești să îți pui în valoare trăsăturile, că nu te temi să fii sexy și atrăgătoare și că te bucuri să fii percepută drept o persoană care se îngrijește și este preocupată de modă.

Bijuteriile

De la lanțuri cu pandantive și coliere, la inele, brățări, brățări de picior, cercei sau broșe, femeile s-au bucurat întotdeauna de tușa personală pe care le-o pot conferi bijuteriile chiar și celor mai banale ținute. Purtarea unei brățări de picior denotă curaj, pe când seturile clasice de bijuterii, cu cercei, inel și pandantiv perfect asortate, trădează nevoia de ordine, de organizare, de respectare a regulilor. Un colier statement va ieși întotdeauna în evidență și va spune despre tine că ești neînfricată. Iar o broșă vintage îți va dezvălui latura romantică, nostalgică, melancolică.

Accesoriile pe care le purtăm vorbesc despre noi ”în gura mare”. De aceea, e important să le alegem întotdeauna cu atenție și să nu ne lăsăm luați de valul cumpărăturilor în sezonul de reduceri, când totul pare strălucitor și accesibil. Păstrează-ți stilul personal în concordanță cu personalitatea și vei fi percepută de către cei din jur exact așa cum ești și cum îți dorești: unică și specială!

Sursă foto: Pexels