Pe piață există o mare varietate de tipuri de Comode cu uși . Puteți găsi diferite dimensiuni, modele și compartimentări. Aveți ocazia să alegeți între o comodă gata confecționată sau să vă proiectați propria dvs. care să răspundă pe deplin așteptărilor dumneavoastră.

Înainte de a începe să căutați dulapuri, puneți-vă câteva întrebări importante. Răspunsurile lor vă vor ajuta cu siguranță să înțelegeți exact de ce dulap aveți nevoie.

● Ce mi-aș dori să aibă un dulap – mai multe rafturi sau umerase?

● Cât de înalt să fie șifonierul?

● Am nevoie de sertare?

● Care este dimensiunea locului unde îl voi pune? 

Compartimentarea șifonierului

Compartimentarea dulapurilor este foarte importantă și de ținut seamă atunci când le alegeți. Cunoscându-vă garderoba și preferințele, veți putea evalua cu ușurință de ce compartimentare aveți nevoie.

Dacă sunteți o persoană care are multe haine pe care de obicei le țineți împăturite, atunci dulapurile care au mai multe rafturi sunt ideale pentru dvs. Dacă purtați haine care se șifonează sau preferați să le puineți pe cuier, atunci trebuie să fiți atenți la dulapurile care au mai mult spațiu pentru umerașe, pentru a atârna hainele.

Acordați atenție și prezenței sertarelor. Aveți nevoie de ele în garderoba sau nu? Ce ați păstra în ele? Dacă nu ați avut și nu ați simțit nevoia lor până acum, atunci mai bine nu vă pierdeți timpul uitându-vă și concentrându-vă asupra acestui tip de modele de garderobă. În astfel de cazuri, se ajunge să ocupe spațiul care ar fi putut fi, de exemplu, pe rafturi.

Indiferent de compartimentarea pe care o alegeți, vă sfătuim totuși să lăsați puțin spațiu pentru umerase sau un mic spațiu pentru rafturi, deoarece aceste două lucruri vor fi întotdeauna necesare.

Dimensiunile șifonierelor

Alegeți un șifonier atât de mare cât aveți nevoie. Dacă aveți mai mult spațiu în dormitor, atunci îndreptați-vă atenția către dulapuri mai mari. Așa cum am spus, aceasta este o mobilă de care nu ne putem lipsi și este întotdeauna nevoie de puțin mai mult spațiu. Desigur, dacă dormitorul dvs. nu este mare și nu aveți prea mult spațiu, atunci luați în considerare dulapurile al căror design este mai funcțional și permit să fie așezate în camere mici.

Ceva care vă va fi util înainte de a vă îndrepta atenția asupra diferitelor dulapuri de pe piață este să măsurați spațiul prevăzut pentru amplasarea unui dulap. Măsurați-i înălțimea, lățimea și adâncimea. Gândiți-vă și încercați să vă imaginați cât spațiu va fi pentru dvs. când stați în fața dulapului. Acest lucru vă va oferi cu siguranță o idee mai clară despre ce fel de garderobă aveți nevoie. De exemplu, dacă dormitorul dvs. este mic și nu aveți prea mult spațiu, atunci dulapurile cu uși glisante ar fi ideale pentru dvs..

Stilul șifonierelor

Când știți deja ce mărime și compartimentare a dulapurilor se potrivește cel mai bine pentru dvs., atunci vine rândul unei decizii nu mai puțin importante, și anume stilul dulapurilor. Aveți nevoie de șifonierul care să se potrivească cu stilul dormitorului  precum și cu mobilierul din acesta. De exemplu, dacă dormitorul dvs. este mai modern și într-un stil modern, atunci nu puteți alege dulapurile care sunt făcute să pară mai vechi.

Acordați atenție culorilor și modelelor mobilierului dvs. Dacă imită stejarul, atunci vizează astfel de dulapuri. La urma urmei, dormitorul este un loc sacru unde vă relaxați și dormiți. Ar trebui să creeze confort și să vă facă să vă relaxați. Mobilierul combinat necorespunzător nu poate decât să vă epuizeze.