Din cauza pandemiei de COVID-19, mulți dintre noi ne vom reduce la vizitele în magazin și vom face cumpărături online. Și asta va schimba cu siguranță și natura promoțiilor. Vor fi probabil mult mai puține promoții atractive în magazin, comparativ cu cele online, deci așezați-vă în fața calculatorului pentru a le prinde pe acestea din urmă.  

Totuși, există un lucru care nu se schimbă: multe dintre acele oferte care se prefigurează a fi chilipiruri fantastice nu sunt la fel de bune pe cât arată.

1. Începeți căutările de produse devreme  

Totul va începe în acest an mai devreme. Se pare că nu vom avea un simplu Black Friday, ci o întreagă lună Black November. De aceea imediat ce aflați că un comerciant va începe o promoție fiți prezent acolo (pe website-ul său), pentru că produsele fierbinți se pot vinde rapid.

Mulți comercianți cu amănuntul ar putea să ofere promoții pe tot parcursul lunii, transformând luna noiembrie într-o lună a promoțiilor. Acest fapt înseamnă și că retailerii pot reacționa la prețurile oferite de concurenții lor online, făcând posibilă apariția de noi oferte pe toată perioada cumpărăturilor de sărbători.

2. Cumpărați mai mult online  

Probabil că vor fi mai puține promoții mari în magazin în acest an – deoarece nu există niciun motiv pentru a atrage mulțimile de oameni la magazine. 

În aceste condiții se va pune mult mai mult accent pe cumpărăturile online și pe promoțiile oferite în cadrul acestora, posibil cu livrare gratuită. Totuși, pentru a judeca cât de bune sunt într-adevăr ofertele din aceste perioade de promoții, trebuie să urmăriți prețurile până la Black Friday. 

3. Folosiți site-uri web și aplicații

Utilizați aplicații pentru a compara prețurile. Puteți încerca Google Shopping , PriceGrabber și  Shopzilla. Folosiți extensii de browser. Acestea sunt mici bucăți de software pe care le puteți adăuga browserelor web, cum ar fi Chrome și Firefox, care vă pot personaliza experiența de navigare. De exemplu, instrumente precum CamelCamelCamel și Honey vă permit să utilizați browserul web pentru a vedea istoricul prețurilor și pentru a primi alerte de preț sau cupoane pentru orice produs pe care îl cumpărați online. Dacă vedeți o ofertă care vă place, adăugați produsul în coșul de cumpărături. Apoi, verificați site-urile web ale altor comercianți cu amănuntul pentru a vedea dacă prețul este cu adevărat special. 

4. Folosiți programe de loialitate

Programele de fidelizare a magazinelor le oferă adesea membrilor acces rapid la cupoane, vânzări și promoții, apoi le lasă să câștige recompense pentru ceea ce cumpără. Deci, înscrieți-vă la alertele de cumpărături de Black Friday. 

5. Utilizați aplicațiile de social media

Paginile de Facebook, postările de Instagram și fluxurile Twitter ale comercianților cu amănuntul sunt o modalitate excelentă de a afla despre oferte și promoții exclusive. Comercianții cu amănuntul vor recompensa adesea clienții cărora le plac sau le urmăresc conturile de social media, cu alerte speciale la reduceri și stimulente de Black Friday.

6. Creați un buget – și respectați-l

Vânzările de Black Friday sunt concepute parțial pentru ca retailerul să vă poată vinde articole pe care nu intenționați să le cumpărați. Este foarte ușor să fi cuprins de febra cumpărăturilor și să cheltuiți excesiv. Decideți din timp cât doriți să cheltuiți pentru cumpărăturile de Black Friday. Dacă nu dispuneți de toți banii necesari – pe măsura bugetului – împrumută bani până la salariu.

7. Verificați în prealabil toate politicile magazinului

Fiți atenți la promoțiile fără dobândă oferite de cardurile de credit din magazine. Este bine dacă sunteți suficient de disciplinat pentru a achita soldul înainte de încheierea perioadei promoționale, dar dacă nu faceți acest lucru, veți putea să fiți obligat să achitați dobânda pentru suma totală a achiziției, chiar dacă ați a plătit o mare parte din sold.

Verificați politicile de returnare și schimb pentru vânzările de Black Friday pentru a vă asigura că magazinul nu va percepe o taxă de preluare pentru niciun articol pe care îl aduceți înapoi.Sfaturi pentru cumpărături TV

Televizoarele merită o atenție specială în acest an, deoarece există foarte multe oferte pentru ele în această perioadă a anului. Mulți oameni au cumpărat televizoare în primăvară, deoarece pandemia COVID-19 a ținut familiile acasă, fapt care a dus la scăderi de stocuri. Și, datorită creșterilor substanțiale ale costului componentelor TV, cum ar fi panourile LCD, prețul unor televizoare a crescut în timpul verii.

Având în vedere toate acestea, iată trei ultime sfaturi pentru cumpărătorii de televizoare.

8. Obțineți cele mai bune oferte la televizoare mari

Prețul mediu al unui TV cu diagonala de 140-165 cm va fi cu 18% până la 20% mai mic în acest sezon de sărbători decât anul trecut. Și pentru TV-urile cu diagonale de 190-218 cm, economiile ar putea ajunge până la 35%. Cea mai mare creștere a cererii vine atunci când prețurile scad cu 500 USD în termeni absoluți. 

9. Atenție la oferte de TV „derivate”

Puteți întâlni oferte de televizoare la preț redus, create special pentru Black Friday. Aceste televizoare sunt numite „derivate”, deoarece sunt similare cu modelele obișnuite, dar au numere de model diferite și adesea vin cu mai puține caracteristici (poate mai puține intrări HDMI sau o telecomandă mai simplă). Deci, poate fi greu să judeci calitatea acestor televizoare. De asemenea, este dificil să comparați prețurile, deoarece numerele modelului nu se aliniază, iar televizoarele sunt adesea disponibile la un singur comerciant.

10. Ferește-te de cel mai ieftin TV

Unele produse de Black Friday sunt adesea construite cu tehnologii mai vechi sau sunt concepute special pentru a se vinde la un preț special de Black Friday și s-ar putea să nu fie exact ceea ce ar alege un consumator avizat.