Pentru început, de ce să alegi un pat tapițat pentru dormitorul tău? 

De departe un pat tapițat pentru dormitor este o investiție în confort și eleganță. Fără să depui prea mult efort, poți obține un decor chic și relaxant. 

  • Confortul este unul dintre principalele beneficii de care te bucuri atunci când ai un pat tapițat în dormitor. Tăbliile inconfortabile îți pot da dureri de gât și de spate. 
  • Versatilitatea este altă caracteristică a unui pat tapițat. Acesta poate fi personalizat după preferințele și planurile de amenajare pe care ți le-ai făcut. 
  • Eleganța unui pat tapițat nu poate fi depășită de altă piesă. Indiferent că este vorba despre un pat tapițat cu stofă ori cu catifea, va deveni cu ușurință punctul de atracție al dormitorului.
  • Întreținerea ușoară este încă o bilă albă care poate fi trecută în dreptul unui pat tapițat pentru dormitor. Această piesă de mobilier poate fi curățată o dată pe săptămână cu ajutorul aspiratorului. De asemenea, poate fi folosită și o soluție special concepută pentru curățarea textilelor. 

Cum amenajezi dormitorul când ai pat tapițat

Poate părea dificil la prima vedere să amenajezi un dormitor în care ai inclus un pat tapițat, însă adevărul este că trebuie să ții cont de câteva trucuri simple care chiar vor face diferența. 

– Indiferent de stilul de amenajare pentru care ai optat, contemporan, minimalist, romantic ori retro, trebuie să ai în vedere că patul tapițat este vedeta încăperii. Așadar, nu încărca dormitorul cu multe piese de mobilier, ci păstrează un decor mai aerisit. Nu numai că va fi un spațiu mai odihnitor, ci și mai ușor de întreținut. Prin urmare, poți muta biblioteca și alte rafturi în living ori pe hol. 

– În cazul în care patul nu are ladă ori ai nevoie de un spațiu în plus, optează pentru un puf cu spațiu de depozitare. Este cochet și practic în același timp. Poți să ții în el pilota, lenjeria de pat ori pernele. Te poți juca la capitolul cromatic și să alegi o piesă într-o nuanță pastelată de roz ori bleu.

– Alege trei culori pentru dormitor. Pentru a obține un decor echilibrat, nu depăși limita de trei nuanțe pe încăpere. Culoarea dominantă poate fi folosită într-o proporție de 60% din spațiu, așa cum sunt pereții. Următoarea nuanță, utilizată în proporție de 30%, este dedicată textilelor și patului cu tapițerie colorată, iar ultima, în proporție de 10%, este potrivită pentru decorațiuni. Bineînțeles, nu este o regulă bătută în cuie, mai poți strecura și obiecte în tonuri neutre, precum gri, bej ori nonculori, însă cu multă atenție.

– Poți crea ușor un decor unitar ca design și cromatică dacă alegi noptiera de pat în același ton. Achiziționează noptiere și un pat tapițat pentru dormitorul tău de pe mam-bricolaj.ro, și vei obține o amenajare ca în reviste.

– Evidențiază-ți personalitatea cu ajutorul accesoriilor. Tendințele de design interior se schimbă de la un an la altul, așa că nu este ușor să ții pasul cu ele, mai ales că intervine și aspectul financiar. Însă există un truc simplu care te ajută să oferi impresia că dormitorul tău este desprins din vitrine. Poți schimba decorațiunile și textilele. Nu este nevoie să schimbi tot patul doar pentru că nu mai este la modă, ci să faci o mică schimbare, dar cu efecte incredibile. Spre exemplu, poți retapița tăblia patului. 

– Patul tapițat într-o culoare neutră câștigă la capitolul versatilitate. Îl vei putea include cu ușurință în decor și nici nu îți vei face prea multe griji de fiecare dată când vei dori să mai faci vreo schimbare.

Lasă-te învăluit de nota chic pe care o oferă un pat tapițat dormitorului tău și uită de stresul zilnic.