O îngrijire corectă a feței îți poate aduce beneficii uriașe odată cu trecerea anilor. Toaletarea zilnică prin folosirea unui demachiant de calitate, a gelurilor și măștilor de curățare, a cremelor de hidratare sau de regenerare celulară reprezintă metode esențiale pentru întreținerea frumuseții și sănătății pielii. 

Pielea din jurul ochilor are câteva caracteristici aparte de restul feței. În primul rând, nu beneficiază de glande sebacee. Din această cauză, nu este hidratată în mod natural și devine mult mai uscată decât celelalte zone ale feței. 

Cearcănele și pungile de sub ochi sunt printre primele semne care îți indică că ceva nu este în regulă cu stilul tău de viață, cu alimentația, consumul de lichide sau orele de odihnă. Pe lângă acestea se mai adaugă și lipsa de atenție sau neglijența legată de folosirea unor produse cosmetice menite să combată aceste semne. 

Ridurile fine, cu care te poți confrunta la un moment dat, pot fi remediate dacă folosești din timp o cremă de ochi potrivită vârstei tale și compatibilă cu tipul tău de ten. Poate te întrebi de ce trebuie să cumperi o cremă specială pentru ochi dacă folosești deja o cremă foarte bună pentru față?

Ei bine, există multe diferențe între cele două tipuri de creme, dar cea mai importantă vine din compozițiile diferite. Cremele pentru ochi sunt testate oftalmologic special pentru aplicarea pe această zonă sensibilă. S-ar putea ca, atunci când folosești o cremă normală de față pe zonele de sub ochi, să simți usturime sau să lăcrimezi. Asta din cauza parfumurilor și a pH-ului necorespunzător. O cremă de ochi nu trebuie să conțină parfumuri sau alcool. Aceasta trebuie să fie emolientă, hidratantă și să aibă un pH ca al lacrimilor. 

De aceea, medicii dermatologi recomandă utilizarea cremelor de ochi, pentru că au o compoziție testată deja pentru a nu crea niciun disconfort. Mai mult decât atât, acestea conțin surse bogate de vitamine, care redau elasticitatea și suplețea pielii. 

crema de ochi

Printre ingredientele cremelor pentru ochi se regăsesc vitamina E, colagen, elastină, retinol, mușețel sau castravete, ceai verde sau cofeină. Toate acestea au rolul de a hidrata, de a repara pielea, ajută la îndepărtarea cearcănelor, a pungilor de sub ochi și previn sau reduc ridurile fine. 

După cum ai vazut, produsele din categoria cremă de ochi lucrează în ameliorarea mai multor probleme, astfel ai să le găsești pe piața cosmeticelor sub diferite denumiri, în funcție de ce anume tratează. În principiu, vei găsi creme antirid, anticearcăne sau lifting. 

Cremele antirid sunt pe bază de acid hialuronic, colagen și retinol. Folosite corect, au efecte vizibile după primele utilizări. Reduc cu ușurință liniile fine și măresc aportul de oxigen. Revitalizează pielea și cresc nivelul de colagen din piele. 

Cremele anticearcăn elimină pungile de sub ochi și te scapă de aspectul neplăcut al cearcănelor. Conțin ingrediente cu efect antiinflamator, de stimulare a microcirculației sangvine de la nivelul pielii ochilor și pigmenți care reflectă lumina estompând semnele de oboseală. 

Este bine ca înainte de a-ți cumpăra o crema de ochi, să faci o autoevaluare a problemelor cu care se confruntă pielea ta. În funcție de acestea, poți să optezi pentru produsul cel mai potrivit pentru tine din magazinul online yuga.ro. Însă indiferent de vârstă, ține minte, că e mai ușor să previi decât să tratezi.