Cizmele UGG originale sunt confecționate din piele întoarsă și lână de merinos, ambele fiind materiale care necesită o îngrijire aparte. Dacă și tu ai o astfel de pereche în garderobă, merită să acorzi atenție îngrijirii ei, pentru a te bucura de cizme cât mai mult timp.

Ia în calcul următoarele sfaturi, că să afli cum cureți cizmele UGG toamna și iarna!

Curăță cizmele UGG atunci când sunt uscate

Pentru a păstra cizmele UGG într-o stare perfectă, este indicat să le cureți cu grijă. Modelele UGG originale sunt acoperite cu piele întoarsă, un material delicat ce nu reacționează bine atunci când ia contact cu umezeala.

Desigur, toamna și iarna, este greu să nu uzi cizmele atunci când ieși din casă. Dacă acest lucru se întâmplă, lasă cizmele să se usuce și curăță-le ulterior. Ai o pereche de cizme UGG din piele întoarsă? Acest tip de piele se curăță cel mai bine uscat, cu ajutorul unei perii cu păr moale și un burete special. Atunci când te confrunți cu murdărie mai dificilă, precum sarea de pe străzi, folosește următorul amestec:

  • Apa amestecată cu oțet, în cantități egale. Înmoaie cârpa în acest amestec și apasă delicat pe pete. La fel de util este spray-ul de curățare pentru pielea întoarsă.

Spală cu grijă cizmele UGG în mașina de spălat

Vrei să speli cizmele UGG în mașina de spălat? Fă acest lucru doar dacă încălțămintea este realizată din piele de oaie, cu multă precauție! Înainte de a porni programul de spălare, așează cizmele UGG într-un sac separat, astfel încât să previi deteriorarea. Este recomandată folosirea unui detergent pentru spălarea materialelor delicate și setarea unui program pentru lână. Temperatura ideală este de 30-40 de grade.

După terminarea ciclului de spălare, nu uita să umpli cizmele UGG cu ziare și să le lași să se usuce natural.

Curăță UGG-urile și la interior

Deși este important ca cizmele UGG să arate bine la exterior, trebuie să le cureți și pe interior. Motivul? După numeroase purtări, materialul tinde să capete un miros neplăcut.

Există produse speciale pentru dezinfectarea cizmelor UGG, însă poți utiliza și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Distribuie cantitatea de bicarbonat în mod egal în interiorul încălțămintei și las-o să acționeze peste noapte. Ulterior, scutură bine cizmele, pentru a îndepărta excesul.

Evită să porți UGG-urile când plouă

Cu siguranță îți dorești să porți cizmele UGG mai multe sezoane. Din acest motiv, este recomandat să lași cizmele UGG acasă pe timp de ploaie, atâta timp cât producătorul nu menționează că modelele sunt impermeabile.

Chiar dacă este greu să menajezi cizmele UGG în sezonul rece, te poți alege cu pete greu de îndepărtat. Alege din magazinele de specialitate produse speciale de curățare, care sunt dezvoltate chiar de producător.

Usucă cizmele UGG la temperatura camerei

Împiedică deteriorarea cizmelor UGG prin uscarea lor la temperatura camerei. Oricât de mult ai vrea să le încalți din nou după ce le-ai spălat, nu le pune la uscat pe calorifer sau la soare. În caz contrar, pielea se va usca, va deveni rigidă și se va strânge, formând cute inestetice care nu pot fi reparate.

Lasă-le la uscat în cameră până a doua zi, când le vei putea integra în ținutele preferate.

Cizmele UGG sunt extrem de populare, fiind indispensabile pe timp de iarnă, când temperaturile scad simțitor. Include-le în colecția de încălțăminte damă și îngrijește-le corect, pentru a te bucura de cizmele călduroase din garderobă.