V-ați întrebat vreodată ce să faceți cu cafeaua nefolosită? Pentru a aprecia valoarea cafelei, nu trebuie să fiți un băutor de cafea pasionat. Cafea boabe, o ceașcă de cafea sau chiar zaț de cafea uzat sunt elemente care vă pot face viața mai ușoară, atunci când sunt folosite inteligent.

Utilizarea alternativă a cafelei vă poate oferi un mod ieftin de a îndeplini o varietate de sarcini de uz casnic – fie în grădină, pentru decor sau în bucătărie. Zațul de cafea uzată ar putea fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care preferă produsele cosmetice naturale. Mai mult, deoarece reutilizați cafeaua, acest obicei are zero deșeuri și sprijină durabilitatea, ajutând la protejarea mediului înconjurător.

Așadar, data viitoare când vă preparați cafeaua, amintiți-vă că zațurile de cafea uzate pot continua să fie utile chiar și după ce ați terminat ceașca. Textura zațului de cafea vă permite să o puteți folosi pentru a freca orice suprafață. Folosindu-le pentru exfoliere, puteți scăpa cu ușurință de pielea moartă. Textura granulată va face, de asemenea, mult mai ușoară îndepărtarea murdăriei grase de pe grătar.

La rândul lor, zațurile de cafea neutilizate sunt excepționale în absorbția mirosurilor. Când aveți nevoie să vă dezodorizați frigiderul sau să scăpați de mirosul de pe mâini după ce ați folosit usturoi sau somon, zațurile de cafea sunt alegerea potrivită.

Iată câteva sfaturi despre cum să utilizați cafeaua într-un mod neobișnuit, dar util.

Reparați mobilierul

Se amestecă 2-3 linguri de cafea instant cu doar suficientă apă pentru a face o pastă groasă. Utilizați un cuțit mic de plastic de unică folosință și pasta pentru a umple o crăpătură sau așchie din lemn de culoare închisă. Folosiți o cârpă abia umedă pentru a îndepărta orice exces. Lăsați să se usuce complet, apoi lustruiți cu ceară de mobilier.

Fertilizați plantele

Zațul de cafea uzată este un îngrășământ excelent, deoarece este bogat în azot. S-a sugerat, de asemenea, că acest lucru vă poate ajuta să țineți la distanță țânțarii, furnicile, melcii și viermii, deoarece acestora nu le place aciditatea pe care o aduce cafeaua în sol. Cu toate acestea, nu folosiți cafea care nu a fost preparată, deoarece grăsimea nu va aduce beneficii grădinii dvs.

Exfoliați

Zațul de cafea poate fi folosit ca un exfoliant exfoliant natural pentru corp. Amestecați-l cu puțină apă și frecați-l ușor în piele pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii, apoi clătiți cu apă caldă.

Pentru a vă exfolia fața, amestecați zațul de cafea în produsul de curățare.

Îmbunătățiți ciocolata

Adăugarea unei lingurițe sau două de pudră de espresso la prăjiturile sau torturile de ciocolată le va oferi un gust de cacao incredibil.

Curățați

Zațul de cafea uzată poate fi folosit și ca abraziv de curățare. Folosiți-le în următoarea oală sau tigaie murdară înainte de spălarea sa, pentru a curăța acele pete dure.

Eliminați durerea de cap

Aveți dureri de cap sau o migrenă? S-a dovedit că, cafeaua poate ajuta la ameliorarea durerii. Cofeina face ca analgezicele să funcționeze cu 40% mai eficient și, în ceea ce privește migrenele, ajută și la restrângerea vaselor de sânge înapoi la dimensiunea lor normală, ușurându-vă durerea.