Iată ce activități să încerci vara aceasta pentru a-ți stimula creativitatea și a explora noi domenii de interes

  1. Aranjamente florale

Dacă îți place să ai flori proaspete în casa ta, probabil un tutorial de artă japoneză Ikebana sau un curs de aranjamente florale ar fi o activitate care ți s-ar potrivi. Dacă ai o grădină, poți crește propriile flori pentru a economisi sau poți cumpăra direct de la cultivatorii locali din zona în care locuiești. A crea ceva frumos este o dorință fundamentală, care îți ridică starea de spirit. Aranjarea florilor ca hobby îți poate oferi un sentiment de împlinire, care îți permite să aduci bucurie celorlalți prin oferirea ca dar a creațiilor personale. 

  1. Machiaj facial

Un hobby care a luat cu asalt rețelele de socializare, machiajul este, fără îndoială, una dintre expresiile artistice ale deceniului. Machiajul contemporan înseamnă mult mai mult decât evidențierea trăsăturilor sau estomparea micilor imperfecțiuni – un make-up artist avansat va ști să combine culorile, să schimbe radical forma feței prin jocuri de umbre și să transforme orice chip într-o piesă de artă modernă. 

  1. Manichiură artistică

Manichiura este o artă care a apărut în China, cu mii de ani în urmă. Chinezii, și apoi egiptenii, obișnuiau să picteze unghiile cu ceară de albine, coloranți vegetali, gelatină și albușuri de ou. Însă din antichitate și până în prezent, manichiura a evoluat considerabil. Invenția lacului de unghii și, mai târziu, a unghiilor acrilice, a revoluționat această artă mai mult ca niciodată. Manichiura artistică se manifestă prin pictarea unghiilor într-un mod creativ și distractiv – acestea poț fi împodobite, decorate, sau tratate ca bijuterii. Dacă dorești să stăpânești și tu acest hobby, dar și să treci la următorul nivel, înscrie-te la cursul de stilist de unghii organizat de Atelierele Ilbah și învăță cum să transformi o manichiură banală în operă de artă, dar și într-o afacere de succes!

  1. Tricotat și croșetat

Dacă dorești să îți petreci timpul liber creând ceva acasă, tricotatul este cu siguranță unul dintre cele mai bune hobby-uri de luat în considerare. Odată ce stăpânești abilitatea de a croșeta sau împleti, poți țese ceva tangibil atât pentru tine, cât și pentru familie și prieteni. Este, de asemenea, un hobby pe care îl poți practica, odată ce ești familiarizat/ă cu procesul, chiar și în timp ce te uiți la filmele sau emisiunile TV preferate. 

  1. Editare foto

Pe lângă faptul că poate stimula creativitatea și te poate ajuta să ai cele mai cool poze de pe platformele de social media, acest hobby este și destul de bine plătit, dacă este realizat la nivel profesionist. Poți alege dintr-o multitudine de programe de editare, care pot fi echipate cu instrumentele necesare pentru a te exprima creativ în mediul digital.

Un hobby creativ are un rol foarte important pentru menținerea bunăstării fizice și mentale, sunt de părere specialiștii. Așadar, o activitate preferată îți poate oferi altceva în afara rutinei obișnuite de zi cu zi, astfel încât să te poți concentra asupra unei singure activități plăcute, care să te ajute să renunți la stresul cotidian. În plus, un hobby creativ menține viața distractivă și pozitivă!

Sursă foto: Pexels.com.