Partea cea mai bună este că nu ai nevoie de creme sau de instrumente sofisticate pentru a putea face acest lucru. Poți folosi direct lucruri pe care la ai la îndemână în propria casă. Iată care sunt acestea!

1. Pastă de dinți

Oricine are în casă un tub de pastă de dinți și o cârpă moale. Pasta de dinți este utilizată în curățarea unui număr mare de obiecte, iar pantofii de damă din piele se numără printre acestea. Pune puțină pastă de dinți pe o cârpă moale și întinde-o pe suprafața pantofilor. Acum, cu ajutorul aceleiași cârpe sau, dacă preferi, cu o perie de curățat, începe să-ți lustruiești încălțările. 

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea petelor de ulei sau de grăsime de pe pielea pantofilor. Presară puțin bicarbonat de sodiu pe suprafața pantofilor și întinde-l cu o cârpă de bumbac. Lasă-l să acționeze pentru o vreme, sau chiar peste noapte, și apoi îndepărtează excesul de pulbere. Vei obține o pereche impecabilă de pantofi dama piele, gata de scos în lume.

3. Oțet alb

Vei avea nevoie de o lingură de oțet alb, o cană de apă și de o cârpă moale din bumbac. Toarnă oțetul alb într-o ceașcă umplută cu apă și amestecă-le. Apoi, cu ajutorul unei cârpe, începe să dai lustru pantofilor tăi. 

Oțetul alb este un aliat extrem de bun pentru eliminarea petelor de sare. Așadar, dacă tocmai te-ai întors acasă după o plimbare prin zăpadă, este posibil să observi că ghetele tale preferate sunt pline de pete de sare. Nu te îngrijora! Dă iama în bucătărie, ia oțetul alb din dulap și te poți apuca de treabă!

4. Ulei de cocos

Este clar, nu există nicio problemă pe care uleiul de cocos să nu o poată rezolva. Pentru acest truc, vei avea nevoie de apă, de o cârpă din bumbac și de ulei de cocos. Uleiul de cocos acționează ca un balsam hidratant pentru toate tipurile de pantofi de damă din piele. 

Înainte de a-l folosi, trebuie să cureți murdăria sau praful de pe suprafața încălțărilor cu ajutorul unei cârpe umede. Apoi, înmoaie o altă cârpă din bumbac în uleiul de nucă de cocos și începe să-ți lustruiești pantofii. Repetă tot acest proces o dată la trei sau șase luni pentru a-ți menține încălțămintea din piele într-o stare bună, pentru o perioadă lungă de timp.

5. Vaselină

Asigură-te că ai în casă vaselină și o cârpă moale, care să nu lase scame, din bumbac. Scunfundă cârpa în recipientul de vaselină și apoi lustruiește-ți pantofii cu ajutorul ei. Acest procedeu îți va face pantofii să capete un aspect strălucitor și va înmuia pielea din care sunt făcuți. Dacă perechea ta preferată de pantofi damă piele s-a crăpat puțin, vaselina ar trebui să te ajute și din acest punct de vedere.