1. Este o procedura dureroasă

 Cele mai multe persoane asociază mersul la dentist cu durerea, însă nu este de mirare având în vedere că până nu demult, anestezia era folosită destul de rar. Probabil știi și tu ,,povești de groază” de la stomatolog sau poate chiar ai trecut printr-o experiență neplăcută. Însă, în anul 2020, nu mai putem vorbi despre proceduri dureroase, deoarece aproape toate se realizează sub anestezie, iar în cazurile mai dificile se poate apela și la sedare. Așadar, fiecare etapă a montării implantului va fi realizată sub anestezie și nu ai de ce să îți faci griji în privința durerii. 

  1. Nu durează decât câțiva ani

Un alt mit derivat din experiențe personale, nu din studii. Orice lucrare dentara va fi mai rezistentă dacă vei avea o igienă impecabilă și dacă te vei prezenta periodic la medicul tău pentru control și curățare profesională. Un implant montat corect și întreținut corespunzător, are toate șansele să reziste zeci de ani, practic toată viața pacientului. 

  1. Nu se poate efectua după o anumită vârstă

Nu există o limită superioară de vârstă pentru implantul dentar. Ce-i drept, există o limită inferioară: dacă ai sub 20 de ani, va trebui să mai aștepți, deoarece oasele maxilarului nu sunt dezvoltate definitiv și întreg procesul ar fi un eșec. Însă, dacă ai peste 20 de ani, poți opta pentru unul sau mai multe implanturi, în funcție de problemele stomatologice pe care le ai și în funcție de recomandările medicului. 

  1. Igiena dentară va fi îngreunată

Indiferent dacă ai toți dinții naturali sau dacă ai implanturi, igiena presupune aceiași pași și nu este deloc îngreunată. Trebuie să folosești ața dentară, să te speli pe dinți și să utilizezi apă de gură. Eventual, în funcție de fiecare pacient, este posibil să se recomande și un duș bucal, însă acest lucru îl va stabili medicul stomatolog. Însă, implanturile nu îngreunează igiena, deoarece se comporta la fel ca și dinții naturali. 

  1. Organismul poate respinge implantul 

Nu exista risc de respingere a implantului, deoarece este realizat din materiale biocompatibile cu organismul uman, care nu determina vreo reacție de apărare. Multe persoane asociază implantul dentar cu un transplant, însă sunt doua lucruri diferite, în cazul transplantului fiind vorba despre organe provenite de la alta persoana. Însă, materialele din care se realizeaza implantul sunt inerte si nu transmit organismului semnale. 

În încheiere, am vrea să știm dacă tu credeai vreunul dintre aceste mituri!