CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Oțetul ca dezinfectant este folosit de zeci de ani, chiar dacă bunicile noastre nu îi cunoșteau prea bine proprietățile chimice.

Știm cât de bine dizolvă oțetul depunerile de piatră de pe chiuvetă și cadă, fără să mai fie nevoie să folosești soluții scumpe din comerț. Și mai știm cât de util este când spălăm geamurile.

Dar iată și câteva utilizări mai puțin știute, dar pe care merită să le pui în practică.

Oțetul înlătură mirosul neplăcut din încălțăminte

Pulverizează câțiva bureți de bucătărie cu oțet și adaugă și câteva picături de ulei esențial de citrice sau de mentă. Pune apoi bureții peste noapte în pantofii sau ghetele care miros neplăcut și așteaptă o zi sau două să se usuce.

Este bine ca încălțămintea să stea în balcon sau într-un spațiu bine aerisit în acest caz. Oțetul se va impregna la interior și va neutraliza mirosurile neplăcute de transpirație pe măsură ce se evaporă.

În plus, oțetul ca dezinfectant va acționa și va distruge o mare parte din bacteriile și ciupercile care se dezvoltă în încălțămintea transpirată.

Înmoaie prosoapele de bucătărie în oțet cu apă

Știm cât de neplăcut miros prosoapele de bucătărie, de la petele de grăsime și de la diversele condimente care se impregnează. Dar cel mai simplu mod de a le dezinfecta și de a scăpa de mirosuri, este să le ții la înmuiat în apă cu oțet și apoi să le speli cu detergentul tău obișnuit. Funcționează garantat!

Oțetul ca dezinfectant pentru lavete, mături și mopuri

Le folosești zi de zi la curățenie și de cele mai multe ori pe ele uiți să le cureți. Măturile și mopurile pot fi ușor dezinfectate, dacă le ții la înmuiat peste noapte într-o găleată cu apă și oțet, în părți egale.

Așteaptă apoi să se usuce bine înainte de a le folosi din nou. Vei face curat prin casă cu mai mult spor!