Îți curăță râșnița de cafea

Toarnă jumătate de ceașcă de boabe de orez în râșniță și macină-le așa cum macini și boabele de cafea. Firimiturile fine de orez vor curăța perfect depunerile de cafea sau de zahăr, iar făina de orez care se formează pe măsură ce îl râșnești, va absorbi uleiul care iese din boabele de cafea. La final, curăță făina de orez cu un șervețel moale din hârtie și râșnița va străluci ca nouă.

 

Orezul îți salvează telefonul mobil scăpat în apă

Dacă ai scăpat cumva telefonul mobil în apă, sau orice alt aparat electronic de mici dimensiuni, pune-l imediat într-un bol plin cu orez și sare. Este cea mai bună combinație să absoarbă umezeala care a pătruns în telefon, dar trebuie să îl lași câteva ore să se usuce.

Îți curăță vasele din sticlă

Vazele, paharele înguste și lungi sau alte recipiente din sticlă se curăță cel mai bine cu orez, apă caldă și detergent lichid de vase. Agită bine vasele sau folosește o perie pentru sticle, iar boabele tari de orez vor curăța depunerile de piatră și mizerie.

Păstrează argintul mai curat

Confecționează singură un săculeț cu orez dintr-o bucată de perdea sau tul și pune-l în sertarul în care ții tacâmurile din argint sau bijuteriile din argint. Orezul absoarbe umezeala, iar obiectele din argint se vor înnegri mai greu.

Orezul coace fructele mai repede

Dacă ai adunat mere, pere, gutui sau prune prea crude, depozitează-le într-o lădiță, la întuneric, pe un pat de orez. Boabele albe vor grăbi coacerea acestor fructe și vor absorbi umezeala, astfel încât să nu mucegăiască.

sursa foto: 123rf.com