Nu este deloc dificil să pregătești odorizante pentru baie din ceea ce ai prin casă. De cele mai multe ori odorizantele din comerț miros prea puternic în primele zile, apoi își pierd parfumul, iar în baia ta persistă aerul stătut sau încărcat de mirosuri neplăcute.

Pe de altă parte, esențele prea tari din odorizantele din comerț nu sunt pe placul oricui, astfel că poți încerca una din rețetele de mai jos, cu un parfum natural și discret.

Odorizante pentru baie din bicarbonat și lămâie!

Cel mai ieftin ingredient din care poți face singură odorizante pentru baie este bicarbonatul de sodiu. Cumpără o cantitate mai mare și folosește o tavă cu forme pentru prăjituri de mici dimensiuni.

Amestecă într-un bol cel puțin 300 de grame de bicarbonat cu zeamă de lămâie și puțină apă oxigenată, doar atât cât să obții o pastă densă, ca pasta de dinți. Apoi adaugă ulei esențial cu pafum floral după preferințe. Amestecă bine pasta și pune-o în formele mici pentru fursecuri.

Las-o să se usuce câteva ore și apoi pune bucățile de odorizant într-un recipient deschis la baie, să răspândească o aromă plăcută. Periodic, poți arunca un astfel de mini odorizant în vasul de toaletă, să previi depunerea calcarului și să împrospăteze apa din vas.

Odorizant pe bază de uleiuri

Într-un borcănel de mici dimensiuni, curățat și dezinfectat, amestecă doar câteva linguri de glicerină cu ulei de cocos și ulei esențial preferat, precum uleiul de trandafiri sau de mentă. Apoi pune în acest borcănel bețe din lemn de santal sau de trandafir, să difuzeze parfumul.

Lasă borcănelul în baie, aproape de duș, unde vaporii calzi vor amplifica parfumul uleiului aromatizat. Din când în când, adaugă ulei esențial deoarece acesta devine mai fad și se pierde după câteva zile. Dar nu este un ingredient scump, astfel încât să necesite costuri prea mari.

Un pont din marile hoteluri

Știi de ce miroase atât de frumos în hotelurile cu servicii de calitate? Pentru că ei folosesc un parfum discret în câteva obiecte de toaletă în care noi nici nu ne-am gândit că poți pune uleiuri esențiale. Iar primul este chiar rola de hârtie igienică.

Picură câteva picături de ulei esențial de mandarine, de iasomie, de levănțică sau alte parfumuri preferate pe cotorul din carton al rolei. Aceasta va parfuma baia discret mai multe zile în șir.

În al doilea rând, folosește o lumânare de cameră, în suport de sticlă, și picură periodic deasupra ei uleiuri esențiale, astfel încât să emane în permanență un parfum plăcut.