Scaunele de mașină pentru bebeluși

Sunt obligatorii prin lege și pot salva viața celor mici în caz de accident. Sunt fabricate cu simț de răspundere și par să reziste ani întregi. Cu toate acestea, și scaunele de mașină pentru cei mici pot avea termen de expirare. Verifică pe spatele scaunului unde ar putea fi trecut, iar dacă nu îl găsești ține cont că majoritatea scaunelor din comerț pot fi utilizate între 6 și 10 ani. Cu timpul, legăturile și întăriturile se pot deteriora, iar scaunul nu mai oferă aceeași siguranță.

Uleiul de motor

Este bine să cumperi o cantitate mai mare atunci când găsești ulei de motor de calitate la promoție. Dar verifică și data expirării. De obicei, uleiurile bune sunt valabile în medie 5 ani. Ulterior, își pierd proprietățile și nu mai este indicat să le folosești.

Pliculețele cu ceai au și ele termen de expirare

Dacă bei ceai doar când ești bolnavă și luni întregi pliculețele zac prin sertare, ai grijă să nu le mai folosești dacă sunt prea vechi. În general, ceaiul de la pliculeț este bun timp de 2 ani. Dacă trece această perioadă, îți pierde proprietățile sau poate deveni focar de bacterii și mucegai.

Ochelarii de soare

Aceștia nu au niciodată un termen de expirare trecut pe ambalaj sau pe ramă. Cu toate acestea, studiile au demonstrat că, după câțiva ani își pierd proprietatea de a bloca razele UV. Ai grijă cum îi porți și cum îi întreții, dar este bine să îi schimbi după 3 ani.

Cutiile cu vopsea

Mai toată lumea are câteva cutii cu vopsea prin cămară. După ce ai deschis capacul, vopseaua începe să se usuce și, peste câteva luni, vei găsi o peliculă groasă de vopsea întărită la suprafață. Chiar dacă nu are termen de expirare, trebuie să știi că vopseaua pe bază de ulei ține în medie 2 sau 4 ani.

Pasta de dinți

Abține-te să cumperi aceeași pastă de dinți în cantitate prea mare. Dincolo de faptul că este bine să schimbi pasta de dinți, ar fi bine să cumperi numai câte un tub sau două. În general, pasta poate fi păstrată numai 2 ani, de aceea nu merită să îți faci stocuri mari.

Termen de expirare pentru săpun

Săpunurile de marcă au termenul de expirare înscris pe ambalaj. Dar multe săpunuri obișnuite nu au data expirării și te aștepți ca ele să fie valabile oricât de mult timp. Experții spun că săpunurile bune țin aproximativ 3 ani, iar cele mai ieftine, mult mai puțin.

sursa foto: Shutterstock