Oțetul este deseori indicat pentru oalele și tigăile în care ai ars mâncarea, mai ales dacă sunt din inox de calitate și nu vrei să le distrugi frecând cu bureți de sârmă.

Accidente se întâmplă oricând în bucătărie, mai uiți câte o oală pe foc și te trezești cu o arsură de toată frumusețea. Iată cum am salvat eu oala în care am ars mămăliga, deși nu credeam că o voi mai folosi vreodată. Urmărește clipul nostru și vei vedea că nu este deloc imposibil!

Apă caldă, detergent și oțet, soluții salvatoare dacă ai ars mâncarea

Dacă ai ars mâncarea, lasă oala respectivă la înmuiat peste noapte cu apă caldă. A doua zi, pune apă din nou în oală, detergent de vase și pune-o pe foc la temperatură medie, și așteaptă să clocotească de câteva ori. Toarnă o ceașcă de oțet sau chiar o cană zdravănă de oțet, stinge focul, pune capacul și așteaptă o oră sau două.

Detergentul de vase și oțetul înmoaie o bună parte din arsură, dar nu fac minuni. Însă ele reprezintă o etapă necesară, dacă vrei să salvezi tigaia în care ai ars mâncarea.

Pastă de curățat și burete non abraziv

Cum oala mea este din inox bun, nu am vrut să o zgârii cu bureți de sârmă. Am pus pastă de curățat și am folosit un burete special pentru tigăile din teflon. Nu îți mai trebuie decât răbdare multă, multă pastă de curățat și forță. Într-un sfert de oră, am reușit să salvez oala. Sigur o mai pot folosi ani buni de acum încolo, chiar dacă nu mai arată impecabil ca la început!