Știai că durata de viață a unui prosop este în medie 2 ani? Ai grijă cum le speli pentru a păstra prosoapele moi și pufoase cât mai mult timp! Iată ce greșeli facem adesea fără să ne dăm seama și le distrugem. Prosoapele de calitate și foarte fin sunt un lux și trebuie păstrate cât mai mult timp la fel de catifelate ca la început.

 

Speli prosoapele împreună cu hainele și folosești mult detergent

Ar fi bine să speli prosoapele separat, cel mult doar cu lenjeria de pat, și să folosești un detergent de calitate în cantitate moderată. Detergenții sunt foarte puternici azi, mulți au inclus balsam, parfum sau înălbitor și trebuie să folosești cantitatea minimă recomandată pentru mașina ta. Fibrele pufoase de bumbac ale prosoapelor nu trebuie să se încarce cu detergent și înălbitor.

Folosești prea mult balsam

Poate că îți place parfumul balsamului, dar nu trebuie folosit excesiv. Cu timpul, de la o spălare la alta, pe fibrele pufoase ale prosoapelor se depune un strat foarte fin de balsam și cu timpul acestea devin mai rigide, mai aspre, nu se mai clătesc la fel de bine și nu mai absorb apa ca la început.

Îți ștergi machiajul cu prosoapele de față

Cosmeticele au multe uleiuri și pigmenți puternici. Demachiază-te bine și spală-te pe față înainte să te ștergi cu prosoapele moi și pufoase pe care le păstrezi pentru tenul tău delicat. Dacă le folosești să ștergi machiajul, în câteva zile vor fi pline de pete care nu mai ies la spălat.

Speli prosoapele moi și pufoase cu apă prea fierbinte

Nu alege niciodată un program de peste 60°C pentru prosoape! Apa fierbinte la decolorează și distruge puful fibrelor din bumbac. Este indicat să le speli mai des, cu un program cu apă călduță, cu puțin oțet în loc de balsam și vor fi ca noi multă vreme.

Ții prosoapele umede împăturite în baie

După ce folosești prosoapele, întinde-le bine pe un suport în baie sau chiar în balcon la soare, să se usuce foarte bine și să fie bine aerisite. Altfel, riști să se păteze și să capete un miros neplăcut care va persista în baie.

Te ștergi de creme cu prosoapele

Dacă folosești creme de corp sau uleiuri, creme de mâini și de față, nu șterge surplusul cu prosopul de duș. Folosește șervețele fine sau un prosop special. Păstrează prosoapele de calitate cât mai curate și mai ales cât mai pufoase, fără să ajungă pe ele loțiuni și creme grase de corp.

sursa foto: 123rf.com