• Spală fructele de pădure cu o soluție din 3 părți apă și 1 parte oțet, apoi clătește-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă într-o sită. Oțetul omoară o bună parte din bacteriile care favorizează mucegaiul. Astfel, fructele se vor păstra mai mult timp în frigider.
  • Pune cutiile cu smântână, cu iaurt sau cu brânză dulce cu capacul în jos. Astfel, spațiul liber de sub capac va fi complet astupat și nu se vor mai dezvolta bacteriile prea curând.
  • Păstrează pătrunjelul sau mărarul mai mult timp proaspăt, dacă le tratezi ca pe flori. Pune legăturile de ierburi într-o cană cu apă și ține-le la frigider. Vor rezista aproape o săptămână verzi și fragede. Ar fi bine să le schimbi și apa după câteva zile.
  • Înfășoară pâinea în șervete din bumbac albe și curate și apoi bag-o în pungi de plastic și depoziteaz-o pe raftul de jos al frigiderului. Șervetul de bumbac va absorbi umezeala și va împiedica formarea mucegaiului, iar punga de plastic va păstra pâinea moale mai mult timp.
  • Ține bananele, roșiile și dovleacul într-un dulap bine aerisit și răcoros din bucătărie. Dacă le ții la rece, în frigider, se vor strica mai repede.
  • Pune nucile fără coajă într-o cutie de sticlă, la frigider, și se vor păstra mult timp bune, fără să râncezească.
  • Îmbracă țelina în folie de aluminiu și păstreaz-o în cutia frigiderului. Astfel, se va păstra proaspătă aproape o lună de zile.
  • Pune fursecurile și prăjiturile uscate într-o pungă cu o felie de pâine la frigider. Pâinea va atrage umezeala și fursecurile se vor păstra mai bine.

Photo credit: armigeress / Foter / CC BY