Încălzește mașina din timp și dezbracă-l pe cel mic de haina groasă de iarnă, înainte de a-l pune în scaunul auto. Un jurnalist britanic de la postul NBC a avut curiozitatea să vadă ce se întâmplă, în caz de accident, cu cei mici, care stau în spatele mașinii.

Scaunul auto, periculos din cauza hainelor groase

Deși curelele sunt strânse bine, iar scaunul este bine ancorat, copilul nu este în siguranță câtă vreme are o geacă groasă pe el. În timpul experimentului, păpușa folosită drept manechin a zburat pur și simplu din haina groasă și a fost proiectată în parbriz când mașina a fost lovită puternic de un alt autoturism. Chiar și la o frână mai bruscă, păpușa a alunecat din geacă și s-a lovit cu capul de scaunul din față.

Gecile de fâș sunt foarte alunecoase. Când pui copilul în scaunul auto, ai impresia că este bine strâns în curele, dar în realitate, corpul lui este liber și poate oricând să alunece din haina groasă.

Apare și riscul de sufocare!

În cazul în care, în spatele mașinii nu mai stă nimeni lângă copil, există riscul ca acesta să adoarmă în scaunul auto și să alunece ușor în geacă. Fii atentă să aibă mereu nasul la suprafață, să poată respira, deoarece se poate sufoca dacă nasul este acoperit de materialul gros al hăinuței de iarnă.

Dacă pleci la drum lung, ai grijă să îi scoți geaca și să îl învelești cu o pătură moale, petrecută peste curelele care fixează copilul în scaunul auto. Este o metodă mult mai sigură să îl ferești de pericole!

sursa foto: 123rf.com