Carnea de pui fără piele și anume pieptul sau pulpele, numai bune să le faci la cuptor sau la grătar, este deja curățată de orice tulee și urme de grăsime. Dar este mai scumpă și, în realitate, nu are un gust mai bun.

Cu tot cu piele, carnea de pui e mai delicioasă

Pulpele sau ciocănelele pregătite cu tot cu os și cu piele sunt mult mai gustoase. Bine curățată de tulee și frecată cu puțină sare, pielea devine crocantă pe grătar sau la cuptor, și formează o barieră care împiedică sucurile din carne să se evapore rapid. Astfel, carnea la interior rămâne mai fragedă și are un gust mult mai bun. Orice bucătar cu experiență îți va spune să gătești puiul cu tot cu piele, chiar dacă o îndepărtezi când mănânci.

Gătește carnea ca un profesionist

Dacă vrei să mănânci pulpe cu adevărat delicioase, sub piele presară condimente savuroase precum piper, boia, pudră de usturoi sau de ceapă, puțin coriandru sau pătrunjel uscat. Grăsimea din piele se va topi la gătit, iar condimentele vor pătrunde mai bine în carne și friptura ta va fi de-a dreptul delicioasă.

Cum să faci pielea crocantă

Ține pulpele de pui într-o marinată pe bază de vin sau de bere ușor mai sărată decât de obicei, apoi prăjește-le cu tot cu piele la foc iute. Pune-le direct în ulei încins și vei vedea că pielea va deveni crocantă și va fi foarte apreciată la gust.

Carnea de pui fără piele devine mai fadă și mai uscată

Nu în ultimul rând, poate că ai observat deja că pieptul de pui sau pulpele fără piele și os se usucă în timp ce sunt gătite, pentru că își pierd sucul propriu. Grăsimea din piele nu este într-o cantitate atât de mare încât să nu o poți consuma, chiar dacă ești la dietă. Este mult mai important să renunți la dulciuri, zahăr și pâinea albă și te poți delecta din când în când cu un grătar delicios de pui, cu tot cu piele.

sursa foto: 123rf.com

Îți recomandăm să încerci aceste rețete de pulpe de pui la cuptor