Pungile de hârtie sunt cel mai ușor de reciclat și nu prezintă un pericol atât de mare pentru mediu, precum sacoșele din plastic. Dar, pentru fabricarea pungilor din hârtie, este necesar lemnul, care este o materie primă deosebit de prețioasă în zilele noastre.

De aceea, pungile din hârtie trebuie refolosite ori de câte ori putem. Iată cum le mai poți folosi acasă, în afară de a depozita cumpărăturile.

Folosește pungile din hârtie maronii să ții fructele la copt

Știai că sunt fructe care se coc mai bine dacă le ții în hârtie, și în special în obișnuitele pungi maronii, din hârtie reciclată? Ei bine, acestea sunt bananele, avocado, piersicile, caisele, perele, precum și roșiile, care în realitate sunt și ele tot fructe.

Bananele sau caisele elimină etilenă în timp ce se coc, iar în pungile de hârtie acest gaz se acumulează și ajută fructele să se coacă mai repede, în două – trei zile.

Dacă le ții în pungi de plastic, efectul nu este același, deoarece plasticul reține și umezeala și fructele încep să mucegăiască.

Fă-ți acasă floricele din porumb

Floricelele de porumb se fac mult mai simplu în pungile de hârtie la microunde

Floricelele de porumb se fac mult mai simplu în pungile de hârtie la microunde

Pungile cu boabe de porumb gata pregătite pentru floricele conțin prea multă sare și prea multă grăsime. Este mult mai sănătos să îți faci singură floricele din porumb, la microunde, în pungi de hârtie. Poți adăuga doar o cantitate mică de unt și de sare, atât cât este necesar.

Curăță ferestrele, oglinzile și vitrinele

Folosește pungile din hârtie curate și bine mototolite să dai lustru ferestrelor și oglinzilor, după ce le speli bine cu detergent. Hârtia de ziar nu mai este de mult la modă, pentru că riști să lași urme de cerneluri colorate pe geamurile tale proaspăt spălate.

Colectează resturile organice pentru compost

Adună cojile de fructe și de legume, precum și cojile de ouă sau zațul de cafea în pungile de hârtie și păstrează-le la frigider până le arunci la groapa de compost. Vor fi excelente pentru un pământ hrănitor în grădină.

Folosește hârtia pentru un cadou în stil rustic

Împachetează mici daruri în pungile de hârtie pe care poți desena ceva haios sau pe care poți scrie un mesaj de suflet. Leagă-le cu o sfoară sau cu o fundă simplă și vei obține un cadou rustic.

Păstrează pâinea și produsele de patiserie

Biscuiții, pișcoturile, pâinea, cozonacul și orice alt produs de patiserie se păstrează cel mai bine la frigider în pungile de hârtie maronii. Se închid bine la gură, izolează dulciurile de alimentele cu miros puternic precum tocănițele, și le păstrează fragede.

sursa foto: 123rf.com