Coaja de pepene roșu face dulceață bună

În zilele călduroase vară, pepenele este un desert excelent. Savurezi miezul dulce și parfumat, dar de obicei arunci coaja. Ar fi bine să o păstrezi pe viitor și să tai cu grijă partea albă cubulețe pentru a face o dulceață foarte gustoasă. La un kilogram de coji de pepene, se pune ½ litri de apă, 1 kg de zahăr, zeama de la o lămâie și esență de vanilie. Până găsești timp să prepari dulceața, poți păstra la congelator cojile de pepene adunate.

Cojile de banană, bune de pansament

Sunt foarte sănătoase și conțin un procent ridicat de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului sau diabetului. În alte părți ale lumii, cojile de banană fierte și tocate mărunt sunt adăugate în diverse preparate cu legume. Pe de altă parte, cojile de banană pot fi folosite pe post de bandaje pentru zgârieturi și răni superficiale. De asemenea, poți da lustru hainelor din piele cu partea interioară a unei coji de banană.

Cojile de cartofi albesc tenul

Păstrează cojile de cartof suculente, spală-le bine și masează cu ele zonele iritate sau pătate ale tenului. Cojile conțin un procent ridicat dintr-o enzimă care albește pielea și o face mai catifelată. Pe de altă parte, trebuie să știi că sunt și deosebit de nutritive, datorită mineralelor, a vitaminei C și a fibrelor pe care le conțin.

Cojile de ceapă, bogate în nutrienți

Adaugă ceapa albă întreagă la supă, cu tot cu coajă, după ce o speli foarte bine. Coaja dă o culoare aurie frumoasă supei și este foarte bogată în substanțe nutritive esențiale. În plus, coaja de ceapă conține și agenți antiinflamatori, de ajutor în perioadele în care ești răcită. Se știe deja că fiertura de coji roșii de ceapă dă o culoare frumoasă ouălor de Paște, dar poate fi folosită și pentru a da o nuanță roșcată părului.

Coaja de lămâie împrospătează 

Alungă mirosurile neplăcute din debara sau din frigider, împrospătează aerul în casă și ține țânțarii departe. Nu arunca la gunoi cojile de lămâie, chiar dacă nu le folosești la prăjituri, le poți toca mărunt și le poți adăuga în uleiul de măsline sau în vin, ca să capete un parfum deosebit.

sursa foto: Flickr.com