Pune puțină zeamă de lămâie pe un dop de plută și ascute foarfecele sau cuțitele. Este un truc pe care bucătarii îl folosesc să păstreze cuțitele strălucitoare și curate.

Taie un dop de plută în discuri egale și lipește-le cu un adeziv puternic la baza ghivecelor cu flori. Astfel, apa se scurge mai ușor în farfuria ghivecelor când uzi plantele.

Lipește pe un dop de plută o bucată de șmirghel, înfige o baghetă subțire din metal la capăt și vei obține un instrument nou pentru finisare și șlefuire.

9820114_m

Lipește mai multe dopuri între ele sau găurește-le și prinde-le cu sârmă pentru a obține un suport rezistent și maleabil pentru vasele fierbinți.

Pune câteva discuri subțiri tăiate dintr-un dop de plută în locurile în care scârțâie ușile de la mobilă și vei scăpa de sunetele sâcâitoare.

Taie bucăți foarte fine de plută dintr-un dop și înfige-le printre plăcile de parchet acolo unde scârțâie. Pune înainte și puțin adeziv să fie bine fixate și vei repara singură golurile din parchet.

Înmoaie câteva dopuri de plută în alcool sanitar și pune-le pe grătar sau în sobă când vrei să aprinzi focul mai repede.

22944181_m

Adună câteva zeci de dopuri din plută de aceeași mărime, găurește-le la mijloc și ”țese” un covor pentru baie. Ar fi bine să folosești o ață rezistentă sau un fir de sârmă maleabil ca să țină cât mai bine dopurile. Un astfel de covoraș din dopuri este util și pentru masajul tălpilor.

Red Envelope Wine Cork customizable tray

Taie dopurile de plută în jumătăți sau folosește-le întregi să le lipești pe o tavă din lemn ca în imaginea de mai sus. Folosește tava astfel decorat când ai musafiri să servești un vin bun!

credit foto: 123rf.com