Din obișnuință sau din comoditate, mulți dintre noi spălăm cafetierele și ibricele în chiuveta din bucătărie, aruncând zațul de cafea pe țeava de scurgere. Alții se gândesc că este mai sigur să îl arunce în vasul de toaletă. Dar niciuna dintre aceste soluții nu este bună!

În combinație cu grăsimea arsă din cratiță și cu resturile alimentare sau firimiturile de pâine, zațul de cafea va bloca scurgerea și toată mizeria se întoarce în chiuvetă.

Ai grijă să nu mai arunci zațul și resturile alimentare la ciuvetă. Le poți aduna pentru compost, dacă stai la curte și ai grădină, sau le poți arunca mai bine în găleata cu resturi menajere.

Așternutul din litiera pisicii

Nu arunca niciodată nisipul sau așternutul din litiera pisicilor, nici la chiuvetă, nici în vasul de toaletă.

Dacă așternutul este pe bază de cristale de silicat, absoarbe bine umezeala, dar nu se dizolvă în apă și se acumulează pe țevile de scurgere. Dacă este pe bază de rumeguș, apare același pericol și te poți inunda oricând.

Există însă și câteva tipuri de nisip pentru litieră care se dizolvă în apă și sunt ecologice, astfel că le poți arunca în toaletă, dar verifică bine ce scrie pe etichetă.

Șervețelele umede nu se aruncă în vasul de toaletă

Par să fie făcute din fibre de celuloză, ca și hârtia, dar nu sunt solubile în apă! În realitate, șervețelele umede se fabrică din fibre din plastic, un fel de poliester care menține umiditatea, dar nu se dizolvă.

Nu le arunca niciodată în vasul de toaletă pentru că se va înfunda și nu este deloc plăcut să refuleze mizeria în baie când ți-e lumea mai dragă!

Bețișoarele pentru urechi

Dacă ai obiceiul să le arunci în toaletă, după ce folosești bețișoarele pentru urechi, ar fi bine să te mai gândești de două ori. Chiar dacă ai impresia că sunt mici și subțiri și alunecă ușor pe scurgere, ele se pot aduna la cotul țevii și, la un moment dat, pot provoca un dezastru de proporții.

Când vasul de toaletă să înfundă cu bețișoare, în care se mai adună și vată, șervețele și multă mizerie, este greu de desfundat fără să apelezi la un instalator.

Află de aici care este cea mai bună și ieftină soluție de desfundat chiuveta!

sursa foto: 123rf.com