Plantele de cameră iubesc muzica, nu zgomotul. Și sunt foarte selective în ceea ce privește stilul muzical preferat. În niciun caz nu ar agrea rock sau hip-hop.

Plantele adoră muzica ambientală și muzica instrumentală, liniștitoare. Preferă compozitorii clasici și înfloresc mai devreme dacă ascultă Vivaldi, spre exemplu.

15 minute de muzică frumoasă pe zi

Un studiu de trei ani, realizat la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, a demonstrat că plantele cresc mai repede și înfloresc mai devreme dacă se bucură de 15 minute de muzică bună zilnic.

Undele sonore melodioase produc schimbări benefice în dezvoltarea plantelor. Anumite sunete stimulează, spre exemplu, producția de zahăr din boabele de strugure, alte sunete ajută la producția anumitor proteine din roșii sau din fasole.

Acordurile clasice, cele mai îndrăgite de plantele de cameră

Din numeroasele studii internaționale făcute până acum, s-a observat că legumele și florile se dezvoltă mult mai bine pe muzica lui Vivadi, Ravel sau Mozart.

Specialiștii de la o grădină botanică din India au observat și ei că sunetele de vioară se numără printre cele mai îndrăgite sunete de către plante. Se pare că vibrațiile transmise de vioară stimulează rădăcinile să crească.

Folosește muzică pentru plantele tale

Plantele de apartament sunt sensibile la apropierea oamenilor și reacționează pozitiv când le vorbești și când le dovedești afecțiune. Îngrijite și ținute în condițiile optime, fiecare după necesitățile ei, florile din casă vor prospera. Iar dacă le oferi și muzică pe placul lor, vei fi uimită cât de repede vor crește peste vară.

Muzica te va ajută să ai plante viguroase cu atât mai mult dacă nu ai timp pentru ele sau dacă încep să sufere. Florile care încep să se îngălbenească înainte de vreme sau plantele care refuză să înflorească vara asta pot fi salvate cu muzică.

Au existat experimente care au demonstrat că petuniile sau gălbenelele, flori care pot fi crescute și în balcoane, și în grădină, au înflorit cu două săptămâni mai devreme după ce au ”ascultat” muzică clasică în fiecare zi, timp de câteva săptămâni.

Dacă știi că plantele tale nu se dezvoltă suficient de repede, nu ezita să le pui muzică, mai ales dacă nu ai prea mult timp pentru ele!

sursa foto: 123rf.com