Producătorii de mașini de spălat ne recomandă să curățăm cuva și interiorul garniturilor de cauciuc în fiecare lună. Astfel, vei scăpa de mucegaiul din mașina de spălat rufe care miroase atât de neplăcut, odată ce începe să se dezvolte. Iată și soluțiile cele mai bune pe care le poți folosi.

Oțet pentru cuvă și garnituri

Folosește oțet din vin ușor diluat cu apă pentru a curățat lunar cuva din inox și toate garniturile vizibile. Cu o lavetă din microfibră, treaba merge ca pe roate și ai terminat în câteva minute. Oțetul distruge nu doar bacteriile care încep să se depună, ci și depunerile superficiale de calcar unde se adună microbi.

În loc de oțet, poți folosi și detergent lichid sau soluții special concepute din comerț.

Dacă observi că s-a instalat deja mucegaiul din mașina de spălat rufe, ar fi bine să îl cureți fie cu o soluție antimucegai din comerț, fie cu alcool sanitar.

Bicarbonat pentru instalația de evacuare

Periodic, poate de 3 ori pe an, ar fi bine să torni o soluție concentrată din bicarbonat cu apă în suportul pentru detergent și să lași mașina să funcționeze la cel mai scurt program, fără stoarcere. Ar fi bine să folosești 3 linguri de bicarbonat la o ceșcuță cu apă pentru această soluție. Pune și foarte puțin balsam de rufe pentru a lăsa un parfum delicat.

Bicarbonatul neutralizează bacteriile și previne mucegaiul pe furtunul care evacuează apa murdară și, totodată, previne și depunerile de calcar.

Scoate și suportul în care se pune detergent și balsam, să îl cureți separat de depunerile lipicioase și mai ales de straturile de detergent care se depun în interior. În spatele acestui suport este un loc unde se dezvoltă adesea mucegaiul din mașina de spălat rufe, așa că trebuie să cureți periodic acest loc.