Mopul din microfibră sau lavetele din microfibră încep să câștige teren și dovedesc că sunt foarte utile când faci curat în casă. Cu ele îți termini treaba mult mai repede. Și iată de ce!

Microfibra are putere mare de absorbție

Acest material din care se fabrică azi tot felul de instrumente de curățat este făcut din fibre de poliester atât de subțiri, încât nu pot fi observate decât la microscop. De aici vine și denumirea de microfibră. Datorită acestui avantaj, microfibrele sunt țesute în fire mai groase, care sunt folosite apoi la fabricarea mopurilor și a lavetelor. Între microfibre rămân spații microcospice care rețin cantități mult mai mari de praf, de apă, de suc sau de cafea, decât fibrele obișnuite din bumbac sau poliester.

Mopul din microfibră te ajută să faci curat rapid

Cu fibrele lui elastice și pufoase, microfibra curăță rapid mizeria, fără să lase urme sau scame, așa cum ar face alte cârpe sau mopul din bumbac. Pe de altă parte, microfibra are o putere de absorbție de 7 ori mai mare decât greutatea ei, astfel că, în câteva secunde, apa sau sucul pe care copiii l-au vărsat pe jos este absorbit în întregime.

Mopul din microfibră se stoarce mai ușor decât cel din bumbac, chiar dacă a reținut o cantitate mare de lichide, pentru că microfibrele în sine sunt mult mai ușoare și mai moi față de firele din bumbac.

Cum se curăță corect un mop din microfibră

Microfibra este excelentă pentru orice fel de lichide, mai puțin pentru ulei. Deși absoarbe la fel de bine și uleiul, se va curăța mai greu. În schimb, dacă folosești mopul doar pentru apă, suc, vin sau alte lichide fără grăsimi, îl poți spăla simplu în apă caldă cu puțin detergent lichid de vase.

Se clătește bine, se stoarce și se lasă la uscat în aer liber. Chiar după o folosire îndelungată, mopul din microfibră își păstrează multă vreme puterea mare de absorbție. Și poate fi folosit și uscat doar pentru a șterge praful de pe gresie și parchet.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com