Cursurile raman suspendate, așa cum a anunțat anterior și președintele Klaus Iohannis.

Două note sunt suficiente pentru medie. Fătă teze anul acesta

Cursurile se vor ține în continuare online, fiind necesare două note pentru realizarea mediei. ”Mediile vor fi încheiate cu minim două note sau calificative, dar nu se vor mai susține teze.

Pentru situațiile excepționale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două clificative sau note, MEN va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.”, a spus ministrul.

Elevii din ani terminali pot rămâne și acasă, pentru studiu, în anumite situații

”În ceea ce privește reluarea activităților în cadrul unităților de învățământ: elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și post-liceal pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni”, a mai spus ministrul, menționând că ”Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

”Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezenț la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, însă, pregătirea elevului se va realiza în continuare în sistem online”, a mai explicat Anisie.

În ceea ce-i privește pe studenți., aceștia își vor continua cursurile online, iar examenele se pot susține și online, a mai spus ministrul. Fiecare Universitate va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene.

Citește și: