Oțet de casă

Combină restul de vin roșu cu un pahar de oțet nepasteurizat și toarnă amestecul într-un decantor. Agită-l din când în când și, peste câteva săptămâni, vei avea un oțet cu o aromă delicată și o culoare roz deosebită. În plus, oțetul obținut de tine nu este la fel de acid ca cel din comerț și este mai bine tolerat în salate.

Adaugă vinul în mâncare

Câteva linguri de vin alb și dulce vor da o aromă deosebită la supele de vară din legume, iar vinul roșu merge de minune cu sosurile picante sau cu friptura la cuptor. Dacă faci mai mult sos picant cu vin, toarnă-l în tăvițele pentru gheață din congelator să faci cuburi înghețate pe care le poți folosi la mâncare mai târziu.

Fructe ”îmbătate”

Îndulcește vinul roșu cu puțin zahăr, după gust, și pune în el felii de fructe pentru câteva ore. Poți folosi pere, piersici sau prune. Fructele se vor transforma într-un desert apetisant pentru o cină în doi.

Capcană pentru muștele sâcâitoare

Dacă iei masa la iarbă verde și muștele dau târcoale pe lângă dulciurile tale, pune puțin vin într-o cutie la distanță. Muștele vor fi atrase de vin și vei lua masa în liniște.

Omletă pufoasă

Adaugă o lingură de vin alb spumant la ouă, când le bați pentru a face omletă. Vei obține o omletă pufoasă și mult mai gustoasă! În general, este suficientă o lingură de vin la două ouă.

Vinul alb, bun pentru arsuri

Adaugă puțin bicarbonat de sodiu la jumătate de pahar de vin alb și bea câteva guri când ai arsuri la stomac, după o masă copioasă. Te va ajuta la digestie și va calma arsurile.

Scoate pete

Surprizător, dar vinul te ajută să scoți petele… de vin. Dacă ai vărsat vin roșu pe haine sau pe covor, toarnă imediat peste pată o cantitate mai mare de vin alb, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi spală cu apă rece.

Vindecă vânătăile

Un remediu popular spune să înmoi o bucată groasă de pâine în vin roșu și să o pui peste vânătăile superficiale și vei scăpa de ele mult mai repede.

Catifelează tenul

Dacă a mai rămas în sticlă vin alb și nu vrei să îl mai bei, folosește-l a doua zi să te speli pe față. Vinul alb tonifică pielea și o face mai catifelată, datorită acidității sale moderate.

sursa foto: Foter.com