Vopsește faianța, în loc să o schimbi

Cea mai bună soluție să schimbi ambianța în baie este să vopsești întreaga încăpere, începând cu tavanul, în culori armonioase. Plăcile de faianță pot fi și ele vopsite, după ce le cureți foarte bine de săpun și de depunerile de calcar. Aplică mai întâi un strat de grund pentru suprafețe lucioase și apoi o vopsea specială, concepută tot pentru suprafețe lucioase, pe bază de ulei sau de latex. Vopsește uniform toată faianța din baie sau numai o parte din ea, în funcție de preferințe. Este indicat să alegi culori deschise și pastelate, pentru a crea senzația de spațiu și de lumină. Dacă nu vrei să vopsești plăcile de faianță, curăță doar chitul dintre ele și vopsește-l cu o vopsea pentru fațade, rezistentă la apă. Alege culoarea albă pentru chit sau o culoare deschisă, în armonie cu modelul faianței și folosește o pensulă foarte subțire. Îți trebuie multă răbdare, dar la final pereții vor arăta ca noi. În ultimă fază, vopsește și tocul ușii, apoi tocul geamului, dacă este nevoie.

Autocolante moderne pentru pereți

4445372364_9378eb926f_z

O altă soluție pentru modernizarea camerei de baie, mai ales dacă ai faianța uni, în tonuri deschise, o reprezintă autocolantele rezistente la aburi. Se găsesc și la noi în comerț, la prețuri de câteva zeci de lei, și te ajută să creezi, pe o suprafață albă sau crem, modele interesante și atractive. Fie că alegi păsări și flori sau forme geometrice, folosește autocolantul pe o suprafață bine degresată și curățată. Dimensiunile autocolantului trebuie să fie în armonie cu dimensiunile băii, iar când îl lipești, ai grijă să nu rămână bule de aer pe dedesubt pentru că se va desprinde repede de pe perete. Autocolantele pot fi folosite și pentru mobilierul din baie, mai ales dacă este alb. Este suficient unul, lipit pe ușa dulapului, ca să schimbe întreaga atmosferă și să dea un strop de culoare într-o baie monotonă.

Schimbări mici, dar de efect

Renovează cada veche, dacă i-a sărit smalțul sau s-a crăpat în timp. Apelează la serviciile unei firme specializate, deoarece este nevoie de vopseluri speciale, și te va costa mai puțin decât dacă ai dori să o schimbi. Schimbă perdeaua de la duș cu una mai colorată sau mai elegantă, în funcție de atmosfera pe care vrei să o creezi și înlocuiește oglinda sau suporturile pentru săpun. Sunt schimbări minore, pe care le poți face cu costuri minime, dar care vor face ca baia ta să arate nouă și modernă.

sursa foto: Flickr.com